HoP KULÖRERNA NU HOS NORDSJÖ

.

.

.IMG_3071-3
.
.

Boom – där är de ju! Ja det är inte utan att jag blir lite stolt och mycket glad över att Nordsjö nu har en egen färgkollektion som heter HoP med mina alldeles egenhändigt framtagna kulörer…

.

.

.

.

.

Todeloooo raringar!

.

.

.

Tjohoo, nu kan jag äntligen äntligen easy-peasy hjälpa er som frågat och undrat och kliat er i huvudet angående de grå kulörerna vi har på väggarna här hemma! Jag har ju skrivit om dessa färger tidigare (här) men det är ju ganska låånga krångliga koder att minnas och det ska vara rätt brytbas och jag vet inte allt. Men nu så, nu är det suuuperlätt. Nordsjö har, efter en extrem efterfrågan faktiskt, kontaktat mig och bett mig godkänna och kontrollera dessa fyra grå färger ni ser ovan och sen lagt in dem i alla system så att aalla som önskar dessa lätt ska finna det de letar efter. Kulörerna jag tycker s å mycket om och som tog ex antal provburkar och strykningar och besök i Nordsjöbutiken här i Småstaden (tror de höll på att bli galna på mig där ett tag för att jag var så petig men det verkar som detta har lönat sig iaf:)

.

.

Alla kulörerna ser ju ganska lika ut så här tillsammans på en bild men det skiljer faktiskt mycket när de väl är uppmålade på väggarna (jag har inte redigerat färgerna på picset ovan utan detta är de äkta nyanserna så att ni ser dem som de är)

.

.

HoP Grey Sand

.

.

Detta är färgen nere i Trulles rum. Ett rum som vätter åt norr och som behövde en aningens varmare grå kulör för att inte bli för kallt. Väldigt elegant om jag får säga det själv.

.

.

HoP Light Grey

.

.

Min favoritkulör som är i alla våra tre rum i fil i vardagsrummet. Detta är mycket ljusa och soliga rum (ligger åt syd-väst) och färgen är också ganska ljus men ändå tillräckligt mörk för att framhäva alla fina kritvita lister och socklar. En sofistikerad och mjuk färg som passar till det mesta.

.

.

HoP Grey

.

.

Sovrumsfärgen. En sval och lite mörkare grå nyans utan att vara för kall. Passar finfint i ett lite ombonat hotelligt och drömmigt sovrum.

.

.

HoP Greige

.

.

Denna kulör har vi i allrummet på övervåningen och i trappen. En jättefin mjuk lite varmgrå kulör som är super till ex pasteller.

.

.

.

Så nu vet ni vad ni ska fråga efter! Nordsjöfärgen vi har använt heter Ambiance Xtramatt och det är en superfärg att måla med. Täckande och som sagt riktigt matt och skapar en lyxig djup känsla. Rekommenderas verkligen.

.

.

.

Ha nu en fin eftermiddag så ses vi snaart!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer till “HoP KULÖRERNA NU HOS NORDSJÖ

 1. Toppen:)
  Är inne på att måla i tvådelat i sovrummet. Den mörkare grå nertill på panelskivor (typ de du har i hallen), men är tveksam på nyansen på väggen ovanför panelskivorna. Skulle du välja kritvitt upptill (som vi tänkt), eller den ljusaste av dina grå? Vore tacksam om du ville säga vad du tror skulle funka bäst, då du har bra smak:)
  Kram Susanne

 2. Ytterligare ett bevis för din blick och extremt goda känsla för färger och färgkombinationer !
  Gratulerar, men inte alls oväntat !

 3. men underbart …för åh vad vi har skrattat .Min syster skulle måla om deras sovrum och var in till färghandlaren och gav en av de färgkoderna du angett och de fick jobba länge med att bryta den färgen ( och muttrade gjorde de över de där ”bloggfärgerna ” ) ….och väl hemma när min syster öppnar färgburken har hon fått någon märklig rosa nyans med sig hem …*skrattar

  Till slut valde hon en annan kulör , då de inte lyckades få till den i färghandeln.
  Kram Pernilla

  1. Det var nog inte färghandeln som gjorde fel för det stod fel på koderna här innan (är rättat nu) och det var flera som fick en rosa färg. Själv upptäckte jag när vi rev ner tapeten i vårt gamla hus från 20-talet att allrumsfärgen Greige jag bestämt mig för redan hade funnits där innan. Helt otroligt exakt samma färg har det alltså målat här på 20-talet!!! Vi stod som två fågelholkar när vi upptäckte det 😀

   Sedan sa de i färgbutiker att färgkoden till vardagsrummet tydligen redan var en färg de redan hade i sortimentet sedan länge. Fast det kanske bara var de affären.

Comments are closed.