LYXIG FIKAKLASSIKER BY MOI

.

ANNONS

.

.

Min lyxiga fika som står och väntar på skatterna en fredag efter skolan!

.

.

.

Bonjour!

.

.

Minns ni kanske att jag skrev om Gillekakor för si så där ett par veckor sedan? Jag fick ett härligt bud och en utmaning att skapa en egen god och enkel fikaklassiker med deras mumsiga kakor i samband med att Gille fyller 50 år. Vad det blev ser ni alltså ovan och jag l o v a r att det smakade mums! Busenkelt och lyxigt och receptet kommer här:

.

.

Du behöver:

Gilles dubbla Chokladflarn

Vispgrädde

Lemoncurd

Bär

Lyxiga pricken över i – lite ätbart guldstoff

(Finns på vanliga mataffären bland bakgrejer)

.

.

Vispa grädden lätt och vispa sedan ner någon matsked lemoncurd. Fyll några fina koppar med grädden, stick ner ett chokladflarn och lägg i lite goda färska bär. Strössla över guldstoff och servera!

.

.

Vill du också vara kreativ med Gille och vinna massor med goda kakor? Just nu kan du nämligen vinna en årsförbrukning av Gillekakor till ett värde av ca 5000 kronor samt ett rosa JellyBean kakfat, 2-10:e pris JellyBean kakfat, 11-20:e pris Gille jubileumskakburk, 21-50:e pris är digitala värdecheckar. För att vara med ska du lägga upp ditt recept med bild på Instagram och hashtagga med #gillekakor (Det ska så klart vara Gillakakor med i receptet:) Du får tävla hur många gånger du vill. Tävlingen pågår till och med den 2 oktober (En jury kommer att utse vinnarna)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

4 thoughts on “LYXIG FIKAKLASSIKER BY MOI

 1. Vet inte om du fotade detta innan din operation men du verkar inte ta din operation på allvar. Du är ute och flänger en hel del. Visst ska du upp och röra på dig men framförallt ska du vila. Din kropp behöver det. Bara vila. Du gör dig själv en otjänst annars.
  Sen undrar jag hur du har pratat med barnen om operationen. Speciellt dina tjejer. Så att de förstår vad du gjort men på ett nyanserat sätt? Tycker själv det är svårt att förklara förmin dotter tex varför jag sminkar mig tex osv.

  1. Bilderna i detta inlägg är fotade innan min operation. Jag tar operationen på absolut allvar och försöker ta det lugnt, så mycket som det bara går. Lyssnar på kroppen och gör små ”utflykter”, den säger ifrån ganska bra om jag anstränger mig kan jag lova. Lyfter inget tungt och vilar mellan varven. Jag har pratat med barnen om operationen och det är inga konstigheter. Mamma har burit fyra barn och magen har blivit därefter och behövdes fixas för att jag ska må bra helt enkelt. Jag är inte hemlig med något för dem och förklarar lagom, enkelt och förstorar inte. Försöker vara en snäll mamma full med kärlek – det är det viktigaste och min största uppgift. Sen att jag har mina egna önskemål om att hålla mig fräsch och frisk hoppas jag, och tror jag, inte påverkar dem negativt.

   1. Oh my, nu är det ju inte så att det är speciellt jobbigt att vispa grädde. Apropå det så är desserten nåt jag själv hade kunnat trolla fram, älskar enkla men goda desserter.
    Jag hoppas och tror att Petra tar hand om sig själv. Som fyrbarnsmamma är det ju inte alltid helt enkelt att vara soffliggande i veckor… Att ta hand om sig själv innebär också att använda smink, om det är det man trivs med, eller att operera bort fula ärr, fixa naglarna, färga håret… Vi har en stor ångest för att vi vill ”vara förebilder”. Är det inte viktigare att vara sig själv? (Förutsatt att man inte skadar eller gör illa.)

Comments are closed.