20 DAGAR EFTER FULL BUKPLASTIK

.

Idag har det gått hela 20 dagar efter operationen! Kan inte fatta det, känns som det var en vecka sedan. Tiden har gått galet fort och så här ser jag alltså ut idag. Har precis tagit av mig korsetten som jag fortfarande har dygnet runt och det är därför jag är lite skrynklig och så. Men jag tycket det är heelt fantastiskt att kroppen återhämtar sig så fort ändå! Full bukplastik är bland det största du kan göra i plastiskoperationsväg och om jag redan ser ut så här, fortfarande svullen och lite ojämn, hur ska då inte slutresultatet bli men det ser man visst först efter ca 6 månader. Längtar redan efter att få börja träna men det får jag vänta med i några månader till. Springa och ta tag i gymmet på riktigt sen. Men redan är magen platt, inget som hänger eller putar vare sig jag står, sitter eller ligger på sidan. Så fantastisk känsla. Den inre korsetten är åter på plats igen efter år utan stöd och jag har nästan fått tillbaka min pre-preggo-mage. Det var jag och kroppen värd efter alla dessa graviditeter och påfrestningar. När det gäller ärret så går det från höftkula till höftkula och är så tunt så tunt och verkligen hur fint som helst fram till kompressen. Där är det just nu inte så snyggt tyvärr och det visste jag redan innan att det kunde bli så på den delen (det är som ett en t-korsning i ärret där cirkulationen blivit dålig och jag har fått en svart skorpa) Vi får helt enkelt vänta lite och se hur slutresultatet blir sen med just den biten har doktorn berättat (och vill ni se min tidigare  diastasmage med navelbråck kan ni göra det här)

.

.

.

Men vad g ö r hon nu? Jo jag visar lite hur min mage beter sig nu upp och ner för jag är så fascinerad av detta! Svullen javisst och lite veckig men den är ju helt rak nu redan – inget häng och skinnpåse. Ojoj vilken skillnad det är. Har ingen bild på hur den magen såg ut innan i just detta läge (nej herregud) men den påminde om dennaNi som fött flera barn vet ju vad jag menar. Jag känner mig redan stabil och starkare.

.

.

Ha nu en fin tisdag!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

20 kommentarer till “20 DAGAR EFTER FULL BUKPLASTIK

 1. Härligt, så fin blev jag med, och ÄR fortfarande efter 6 år. Man är ju alldeles extra smal ett tag, eftersom kroppen tar så mycket energi av att läka ihop. Mitt ärr syns inte längre (tejpade länge med Mepiform eller vad specialtejpen hette) och jag fick inget sånt ”svart” i mitten. Jag läkte kanonfint. Jag väger 53 kg till 165 cm och är förstås smal, men när jag gick upp ca 1-2 kg efter 1 år kanske, hamnade det mer som (dock diskreta) lovehandles. Fettet omfördelas, då fettcellerna på magen försvann dom operationen. Men det är underbart med platt mage igen, förstår att du är glad! =)

 2. Ser jättefint ut, förstår att du är nöjd. 🙂 Naveln ser så naturlig och fin ut också. 🙂 Hur mycket fettsugning och skinn tog de bort?

 3. Så fint! Efter att själv har gjort två akutsnitt så har jag en bullmage som hänger, putar och står ut konstant. Tänk att få se ut som innan detta tillstånd?! Nu sitter inga byxor bra, jag trivs inte alls med mig själv som förr. Förstår att en plastik kan göra skillnad.

 4. Jättefint ju! Ligger på ett hotellrum ensam och garvar åt den länkade bilden! Sån ser nog jag ut…

 5. Haha, älskar bilden på hunden, that’s me right now! Men min hängmage får hänga med några år till, mer babymaking in the process, när alla barn är färdigbakade i ugnen ska jag också absolut unna mig en bukplastik. Blev himla snyggt på dig! Grattis till dig!

 6. Åh. Jag ser ut som vovven. När jag lutar mig framåt. Står och gör plankan och måste blunda för att inte råka kika ner genom tröjans urringning, då börjar jag gråta, äcklas. Hade på ett plan accepterat det och tänkt att ok that’s Life nu när dottern är 6 år.
  Men det finns alltså de som fixar till det? Det var jag inte medveten om. Nu blev det genast svårare att acceptera.

 7. Petra, så fin du är!
  Jag har behov av uppstramning av mina magmuskler av en kirurg. Den kirurg jag mötte i Oslo sa att bukplastik inte var aktuellt för mig så de tycker titthål vore bäst / mest skonsamt. Har du någon bra kirurg jag kan maila på Akademinkliniken? De blev nämnda som ett alternativ ( kanske) då ingen i Norge är duktig på den typen op…
  God läkning eller va man säger 🙂
  Kram Josefine

  1. Tack!:) Du jag tycker absolut du ska kontakta Akademikliniken (ring dem!) och be att få göra en konsultation med läkare. De är väldigt proffsiga och kompetenta och det är nog också bra att få en till bedömning av läget med just din mage. Min plastikkirurg Jesper Bergdahl rekommenderar jag varmt.
   Lycka till fining!

 8. Tack för din öppenhet kring detta- även om jag är tveksam till så stora operationer… Jag har fått kämpa med bla ”domningskänslor” kring mitt kejsarsnittärr. Hittade hjälp hos en naprapat som är enormt skicklig och de skriver såhär om kejsarsnitt: ”Kejsarsnitt är ett väldigt vanligt ingrepp idag. Den abdominala fascian sträcker sig från bröstbenet och ner till blygdbenet. Den nedre delen av abdominala fascian är sammanlänkad med ljumskens muskulatur (Gracilis och Adductor longus), detta förhållande mellan mage och ljumske är väldigt viktigt vid kraftöverföring och fördelning av kraften mellan bålen och nedre extremitet. När man skurit i fascian i magen kan vi naturligtvis få problem med postural kontroll, ländryggsmärta och besvär vid rörelse som gång och löpning.
  Specifika muskler som ofta är hämmade av ett kejsarsnitt är den raka ytliga magmuskulaturen (Rectus abdominis), den djupa tvära magmuskulaturen (Transversus abdominis), en del av höftböjaren (psoas major), framsida lår (rectus femoris), bäckenbotten och de djupa ryggmusklerna (multifiderna). För att få ut full effekt på sin behandling av ärrvävnad så är det viktigt att undersöka vilken riktning ärret påverkar nervsystemet mest. Som tidigare nämnts i texten så utsätts ett ärr som är horisontellt för tre gånger mer spänning än ett longitudinellt ärr.” Har din läkare sagt något om vilken påverkan din op har på fascian och rörelseapparaten? Önskar dig all lycka till med läkningen.

  1. Hej Camilla!
   Kan säga att 6 år efter full bukplastik så fungerar min rörelseapparat alldeles utmärkt! =) Har gjort så hela tiden iofs.

Comments are closed.