HELA VECKANS VARDAGSLUNCHER

,

Nu är det ju nya tider som sagt och även jag satsar på ett nyttigare jag! Men. Jag AVSKYR att inte unna mig och äta gott. Skulle nog påstå att vi väldigt sällan äter mat som jag inte tokgillar. Typ nästan aldrig halvfabrikat för mitt värsta är mat som ”fryst schnitzel och pulvermos” och äter aldrig bara mat för att bli mätt. Mat s k a vara gott! Man blir lite lyckligare av riktigt goda grejer helt enkelt. Därmed inte sagt att det måste vara svårt och dyrt och komplicerat men jag äter tex 100 ggr hellre bara en enkel sallad med ekologiska  färska grönsaker och en vinägrett än färdiga köttbullar och makaroner till middag (alla barnen håller dock absolut inte med mig just där;) Sen kan jag visst älska husman så klart. Men då ska den vara hemlagad! (Eller en korv med mos och räksallad på en bra Sibylla;)

.

Så idag tänkte jag tipsa om mina luncher! Eftersom jag jobbar så mycket hemifrån är det lätt att man bara tar något snabbt som kanske inte alltid är det bästa eller nyttigaste (Läs proteinbars:) Men nu har jag bestämt att det alltid ska finnas det jag gillar mest hemma i kylskåpet! Inget avancerat och inte så mycket kolhydrater (Har upptäckt att min mage tycker inte så mycket om gluten) och absolut inga tråkiga lightmatprodukter (usch,  de smakar ju inget?) Lite så LCHF-tänk just för att få bort sockersuget för jag är tooookig i godis och äter det helst varje dag. Och då är det inga små mängder… Japp godis är min allra största last, kommer aldrig bli vuxen när det gäller det (Kan på allvar fortfarande bli lycklig i affären över att jag kommer på att jag kan och får KÖPA HUR MYCKET GODIS JAG VILL. Typ kakmonstret fast med godis!)

.

Så vad gillar jag och vad har jag alltid i mitt fina kylskåp? Här kommer 6 busenkla snabba mumsiga luncher du kan göra på ett par minuter. Som är smarriga, nyttiga och icke tråkiga!

.

.

.

Tänk dig Grekland och spa och sen en fet krämig yoghurt och nyttig Granola med olika frön och kokoschips och så massa färska blåbär. GOTT. Du kan toppa med lite knastrigt rårörsocker eller honung så blir det 20% ännu mumsigare men det gör inte jag (Triggervarning på det) Tar max 1 minut att stjälpa upp!

.

.

.

Avocados! Jag älskar och hatar avocados. Älskar för smaken så klart och hatar dem för att de är så lömska. Bruna och ruttna och skämda (har man ätit en icke brun men ändå skämd avocado glömmer man det aldrig. UACK) Men. Nu har jag kommit på ett knep! Just nu är avocados billiga och jag köper alltid ett par när jag handlar som är lite för hårda. Så har jag dem i en stor skål i köksfönstret och då finns det alltid någon iaf som är lagom mogen och ickebrun när jag blir sugen!

.

Ovan ser ni en favvolunch som går supersnabbt – mosad avocado med sån färdig romsås på burk (Inget socker i den) och burkräkor och lite cayenepeppar, salt och citron. S å gott och mättande.

.

.

.

Say cheese och jag leer! Ostar är det bästa. Längtar lite extra till vårt Frankrike bara för ostarnas skull. Kombon salami (sån man köper i charken och är tunnskivad och har fänkålsfrön i sig ni vet) och mogen mjuk brie skojar man inte bort. Lite Finnkrisp till så är saken klar!

.

.

.

Chevré chaud som lunch hemma på en tisdag – varför inte! Finns nästan inget godare. Och du lägger bara en bädd med babyspenat, på med saftigt tunnskivat kalkonbröst, stor bit chrevré som har gått 30 sek i mikron, valnötter och lite balsamicokräm (och här blir det 20 % godare med lite akaciahonung ringlad över också men det har inte jag)

.

.

.

Ja kalkonbröst som är fint skivad har jag alltid hemma! Och ägg, kan inte leva utan ägg (Äter nästan alltid äggröra till frukost) Så kan man göra världens godaste toast på osötad surdegstoast,  mosad avokado med chiliexplosion och salt, kalkon, tomat och pocherat ägg. MUMS (Hur man pocherar ägg hittar ni här)

.

.

.

Och till sist – dessa har jag ALLTID hemma numera om suget sätter in och man inte har någon tid alls! Har aldrig tidigare riktigt förstått tjusningen med Keso. Tycker det liksom varit lite jaha? Kornigt, blött och smaklöst och kylskåpskallt. Men detta mellanmål (som mättar riktigt BRA) är det bästa. Massa proteiner och den där hasselnöt/blåbär-tranblandningen man häller i gör det crunchy och supergott. Tips!

.

.

Så det var dagens super-snabba-nyttiga-luncher-tips!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

15 kommentarer till “HELA VECKANS VARDAGSLUNCHER

  1. Inget av det där skulle jag klassa som lunch, definitivt supertrevliga mellanmål.
    Exempelvis är kaloriinnehållet i kesoburken med topping är 140kcal.

  2. Superbra tips, jag jobbar själv hemifrån och detta är precis alldeles lagomt till lunch! Verkligen stort Tack! Avokado finns i frysdisken numera ( om du missat ) gäller bara att komma ihåg att ta fram den i tid! 😉

  3. Va gott det ser ut! Skulle funka en helg men som lunch en jobbdag skulle jag småäta resten utav dagen 😂 men ser himla gott ut!

    1. Så vad är ditt förslag? Vatten eller ngn läbbig dietdryck? Hur mycket kalorier är det inte i en pasta med köttfärssås? Ät med sunt förnuft. Ät allt, i lagom mängd.

      1. Jag tror att Ann-Sofie svarade på några kommentarer ovan som menar att det där är alldeles för lite lunch. Och att keson äts när suget sätter in, inte som en hel måltid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *