ART FACE

SAMARBETE ART FACE

.

Häromdagen tog jag bilen upp till Valhallavägen och hade ett möte med denna donna! Jenny heter hon och hon är faktiskt precis lika trevlig som hon är vacker.  Så där jordnära ni vet och bara så mysig och positiv. Jenny är den som äger och framgångsrikt driver den populära kliniken Art Face på Östermalm Stockholm. Vi pratade lite hennes långa erfarenhet som behandlare inom skönhetsbranschen och att hon jobbat på Akademiklikinken i hela 14 år. Hon arbetade på deras allra första klinik på Riddargatan och det var där jag gjorde min allra första läppfiller år 2000. Hur som helst. Jenny är en av Sveriges absolut främsta inom fillers och utför många olika behandlingar inom estetiska injektioner som tex föryngring och förbättring av huden och volymåterskapande av ex kinder och läppar, reducering av linjer osv. Hon strävar alltid efter att nå ett naturligt helhetsresultatet och det är s å viktigt. Det är därför jag gör detta samarbete med henne faktiskt. Jag är oerhört noga med vem jag själv går till och gör behandlingar och givetvis vem jag skriver om och rekommenderar för er. Vill bara rekommendera det är som seriöst och bra här på House of Philia  och jag är väldigt glad över att Jenny anser att just jag är rätt person att vara lite ambassadör för hennes klinik.

.

Jag vet ju att detta med skönhetsbehandlingar fortfarande är ganska kontroversiellt att skriva om på sociala medier men det är inget som hindrar mig ändå. Jag har ju aldrig döljt eller ”hymlat om” mina behandlingar, som ni vet, utan är öppen med dessa för jag v e t att ni är många som önskar läsa om detta också (och vill ni inte det – hoppa bara över dessa inlägg) Somliga av er tycker  detta är högintressant. Man är verkligen inte sämre som person för att man gör fillers och botox och man ska inte behöva skämmas över eller dölja det.  Man ska göra precis vad man vill och själv känner, precis som med allt annat i livet. Jag ogillar tatueringar och skulle aldrig låta någon picka mig med en färgad nål i timmar för att få en evig tiger på ryggen men jag ser ju inte ner på dem som gör det.  Vill tex härliga Mia Skäringer ha färg och figurer över hela kroppen och lägger tid och pengar på det  – vad kul för henne! Däremot låter jag istället gärna någon kunnig och certifierad person förbättra min hudstruktur eller definiera eller framhäva delar i mitt utseende. För jag bryr mig om hur jag ser ut precis som de flesta andra. Eller jo jag kanske bryr mig liite mer men det är för att jag tycker det är kul och intressant (jag gjorde som sagt fillers redan för 20 år sedan och som professionell influenser så blir det inte mindre intressant det här med ytan heller:)

.

.

.

Som ingen undgått så är det Coronatider och Jenny och jag hade kontakt tidigt i våras om ett samarbete men har väntat ändå tills nu för att ses. Jag tog alltså bilen dit och parkerade precis utanför den vackra kliniken (Bara jag som enda kund där och handspriten väntade innanför dörren) Så fantastiskt fräsch klinik förresten!  Som ett tjusigt galleri och det visade sig att ordet Art Face hade ännu en innebörd i form av supermaffiga fototavlor.  Sånt där är också så viktigt tycker jag – när man håller på med något inom estetik så ska det liksom kännas direkt när man kommer innanför dörren. Skönhet finns i alla dess former och att kunna injicera och skapa ett snyggt resultat genom fillers och botox kräver ju, förutom hantverksmässigt proffesionellt  kunnande och erfarenhet, även ett öga för det vackra. Det har Jenny.

.

.

.

Så efter en grundlig koll på min hud och mina egna förutsättningar så lämnade Jenny ett förslag på ”åtgärder” hon kunde göra. Dock frågade hon så klart mig först om jag önskade det och det var just det jag ville ha. Förslag. Det är så lätt att kanske få för sig saker när det gäller utseendet och störa sig på en sak och tro att det är det som gör att jag tycker jag ser trött ut eller kanske inte trivs med en detalj. Så är det något helt annat som kommer göra det där lilla extra och en förbättring. Man kan störa sig hela livet på sin näsa och så är den ju en formidabel näsa, ingen utom du tänker någonsin på din söta näsa. Men när man blir äldre så börjar ju saker hända som man aldrig har haft problem med tidigare och som man plötsligt inte trivs med. Man känner inte igen sig själv längre och det kan vara att volymen i kinderna försvinner, att ögonlocken hänger ner på fransarna och att dubbelhakan stör. Det är genetiskt och det är så det är och det är så klart helt okej. Inget fel alls med allt detta  men o m du känner att nej detta trivs jag inte med så kan mycket förbättras på ett snabbt och ganska enkelt sätt. Jenny är dock noga med att betona att detta som hon utför inte är någon ”quick-fix” utan att det krävs noga undersökning och bedömning och utförande när man jobbar med just estetiska behandlingar.

.

Vad sa hon då om mitt 48-åriga ansikte? Jo att jag har i grunden bra hud och spänst. Det märks att jag tar hand om den och volymen är bra! Kanske borde man göra dermapen för att få en lite fräschare jämnare yta men jag har nästan inga linjer och rynkor och häng. Däremot har jag ojämnheter i huden i form av mina akneärr som jag berättat om tidigare. Stör mig själv bara mer och mer på dessa faktiskt och Jenny förklarade att så är det ofta, att huden tappar spänsten ju äldre man blir och ärr syns då mer och mer. (Jag som trodde de skulle försvinna med åren) Men det kunde hon fixa och även boosta huden och ge ett litet lyft i kinderna och förslaget var Prophilobehandling i en sammanhängande  kur med flera besök. Prophilo är en tunnflytande hyaluron (finns naturligt i huden och är det som finns i Restylane tex) som återskapar den nedbrutna hyaluronsyran så att linjerna reduceras vilket ger en föryngring. Bygger inte volym alltså utan ger bara fukt. Jenny berättade engagerat och intressant om olika ingrepp och fördelarna. Sen föreslog hon att jag skulle göra tinningarna. Tinningarna är där jag har mest ärr och det är därför jag alltid har håret för. Huden vid tinningen faller tydligen in när man blir äldre och benet vid ögonbrynen blir mer markant. Därför föryngras och förbättras utseendet med volymförhöjande fillers där (får nog bli nästa gång) Sen pratade vi om min lilla pelikan (som jag kallar dubbelhakan. Som jag ärvt) Jag har bra käklinjer men man kan trolla lite med utseendet genom att lägga fillers i hakan. Visste jag inte! Vill så gärna prova det också sen. Till slut kan man ev lägga lite fillers i underläppen för lite symmetri med min fylligare överläpp. Cést tout:)

.

.

.

Här, där Jennys tvättar av min foundation, ser ni jättetydligt mina akneärr. Usch. Jag ska visa före och efterbilder sen när mina behandlingar är klara så ska vi se hur resultatet blir!

 

.

.

.

Det är tur att det finns spännande konst och maffiga kristallkronor att titta på när Prophilon ska läggas. Nej den är inte jätteskön men det går fort:) Till skillnad mot andra skinboosters så läggs Prophilon på fem bestämda markerade ormåden på varje ansiktshalva som är noga uträknade. Den är vävnadstimulerande och ger huden lyft och fukt och stärker den. Spännande. De flesta som kommer till Art Face är i min ålder och lite äldre berättade Jenny när jag undrade (den äldsta kunden är 84)

.

”Jenny hjälper dig att förbättra, förstärka och förändra det du önskar och eftersträvar alltid att resultatet skall se naturligt ut. En stigande ålder för ofta med sig en hel del dermatologiska förändringar. En del människor får exempelvis rynkor som gör att man ser arg eller bekymrad ut utan att vara det. Andra människor utvecklar hålighet under ögonen som gör att man ser trött ut, utan att man känner sig trött. Målsättningen med samtliga behandlingar är att ge kunden ett ökat välbefinnande och självkänsla genom att få höra från sin omgivning att man ser allmänt pigg och fräsch ut, utan att det syns vad man gjort. Genom en avancerad injektionsteknik och anpassade nålar reduceras synliga stickhål och blåmärken vilket gör att man som kund oftast kan gå direkt till jobbet eller ut på stan utan synliga märken från behandlingen”. 

Art Face hemsida

.

Jag fick inte ett enda blåmärke men Prophilon la sig som små kuddar under huden vid injektionsställena (den gör det) och de var försvunna dagen efter. Huden känns faktiskt redan lite fylligare och har mer spänst och jag ser redan lite av det där minilyftet i kinderna och vid mungiporna. H sa faktiskt igår att wow vad du ser fräsch ut och Bea höll med. Kul!

.

Mer om behandlingarna Jenny utför och kontaktuppgifter till hennes klinik osv hittar du på Art Face sida här. 

Personligen tycker jag det känns tryggt att välja en behandlare som  Jenny som har utfört över 30 000 injektionsbehandlingar vilket är enorm skillnad i erfarenhet mot en behandlare som kanske injicerar då och då.

.

Ha nu en härlig solig dag!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

44 kommentarer till “ART FACE

 1. Blir lika chockad varje gång du skriver din ålder, är du säker på att du inte räknat fel på 10 år?! 🙂 Du är så himla fin! Tack för en bra blogg

 2. Jag kan absolut tänka mig små fix i framtiden! Dock lider jag av skräck för sjukdomar och skulle efteråt oroa mig för att såna ämnen skulle framkalla cancer …

  1. Hyaluron finns ju naturligt i huden; det kan inte framkalla någon cancer så vitt jag förstår det. Det kostar ju en h e l del med fillers, men i lagom mängd blir det ju ett uppfräschat utseende och att t ex fylla i nasolabial-vecken kan ju plocka bort en 7-8 år från ansiktet 🙂

   Jag tycker inte alls det är ”sorgligt” X att man vill ta hand om sig! Jag tycker det är sorligare med de som inte tar hand om sig.

   1. Sedan är det ju intressant vad man menar med att ta hand om sig? Jag är 47 år och har inte perfekt hy, rynkor börjar synas och tyngdlagen tar ut sin rätt. Jag ser helt enkelt ut som om jag är 47 år men jag tar hand om mig genom att träna och röra på mig i stort sett varje dag, äter hälsosamt och mår bra. För mig är det att ta hand om sig. Sedan får ju var och en göra som de vill men jag tycker det är sorgligt att ”normen” hos många har blivit att skönhetsingrepp ingår i ”att ta hand om sig”.

    1. Förstår inte heller hur fillers och botox har blivit att ta hand om sig. För mig är det tvärtom, jag tycker man blir plufsig i ansiktet.
     Att ta hand om sig är ju att leva sunt, som träna och äta nyttigt och varierat.

    2. Exakt så, man tar hand om sig genom att äta bra , träna regelbundet (inte bara ibland) sova gott om nätterna och älska sig själv för den man är. 😉 Min man älskar mig som jag är , så glad att han gör det :)9 tar hand om mig på bästa sätt
     har bra gener dessutom. . Skulle aldrig spruta in dessa gifter .särskilt inte i ansiktet. Sen om en del tycker det ser naturligt ut ? då har man tappat verklighetsförankringen av vad som ser naturligt. ut men det är min syn på det hela. Kommer alltid vara..

     1. Exakt! Kan verkligen hålla med alla ovan. Sorgligt att vissa tycker att man tar hand om sig på detta sätt. Hoppas inte hennes barn läser detta inlägg. Petra borde lägga pengarna på att stärka sin självkänsla istället. (Eller försöka få dessa sponsorer istället kanske det borde stå.)

 3. Wow så bra!
  Jag är helt för att man ska göra precis som man själv vill UTAN att döma någon annan. Ska bli spännande att se före/efterbilder. Jag gillar dessa inlägg, så jag själv är intresserad av olika behandlingar. 🙂 Tack för ett fint inlägg. Kram!

  Och alla där ute som tänker skriva ett negativt kommentar, kanske ni kan göra något annat istället? ♥️

 4. Spännande! Tack för inlägget! Och ni som inte är intresserade; scrolla vidare och strunta i att skriva något negativt… Snälla! Orkar inte med det…

 5. Önskar att jag är lika snygg som du när jag blir 48 🙂 Kan absolut tänka mig att prova olika skönhetsbehandlingar senare. Dessutom tror jag inte att enbart fillers osv gör något om man inte tar hand om sig själv i övrigt. Jag menar sitter man och kedjeröker under fläkten, inte motionerar, äter skräpmat etc så tror jag inte att någon filler i världen kan göra någon skillnad!

  1. Men tror i o f s inte heller att den kedjerökande icke-motionerande skräpmats-junkien skulle lägga pengar på fillers. Men om samma peng som det kostar att köpa 2 limpor Level hade lagts på att fylla ut en rökrynka här och där, så tror jag nog det hade synts . Men vem hade tänkt på det eftersom resten redan är i ganska ”jag-tar-inte-hand-om-mig-skick”.
   Jag är 48 år och ska träffa kirurgen som utförde min bukplastik för att prata ansiktslyft. Gillar inte att huden inte sitter på käkbenet längre. Var och en gör som den vill, och vad som ligger i att ”ta hand om sig” är också upp till var och en. Jag uppskattar de här inläggen jättemycket och tycker som några andra här att man bara kan scrolla vidare om ämnet inte tilltalar.
   Petra, jag vill ge dig cred för att du blandar din skitsnygga stil: Busnel med Lindex, Louis Vuitton med Åhléns … och för att du delar med dig av dessa inläggen. Jag älskar att följa dem!

   1. Hej igen! Nej, det tror jag inte heller att den personen skulle göra. Det jag menade är att för att se snygg ut krävs det mer än att bara spruta in fillers och botox. Tänker att det är en helhet av allt, motion, gener, sömn, bra mat osv för att se sund, snygg och fräsch ut. Botox och fillers är kanske bara en liten hjälp på vägen men inte allt! Och givetvis kan man se både sund, snygg och fräsch ut utan botox och fillers…

    1. Hej igen Jenny, jag håller med dig; man kan verkligen se snygg och fräsch ut utan fillers och/eller botox 🙂

 6. Är helt tudelad i det här..å nu skriver jag hur jag tänker.
  Vantrivs man med något så väljer var och en helt själv vad man vill göra.
  Men jag tycker det är läskigt hur vardag det blivit med injektioner och fillers mm. Jag tycker du är väldigt snygg Petra så det här handlar inte om dig, men jag tycker ofta man ser fixad ut och att det är lätt att bli fartblind. En arbetskompis fixade till sin ngt ojämna läpp. Inget jag tänkte på varken före eller efter. Det var naturligt. Men nu blir läpparna bara större och större å det naturliga har blivit enormt istället.
  Jag själv har fräknig hy. Om jag ska på fest, använder jag foundation, men inte till vardags. Tills jag hittade en wowfoundation som var naturlig och inte täckande. Den använde jag flitigt och lika flitigt som jag använde den, lika ful började jag känna mig utan, och det gick så fort! Tvingade mig själv att skippa den, för jag är fin utan och sakta har den känslan kommit tillbaka. Vill inte tappa den känslan.

  Jag förstår din känsla med acneärren. Men det känns som att du gjort mycket som skulle fått dem att bli bättre?
  Sen lovar du ofta före och efterbilder, som aldrig kommer. Är det då för att det inte blev ngn skillnad?

  Det finns inga rätt el fel. Bara olika smak och tycke. Å jag gillar det naturliga även om det kanske inte alltid är det snyggaste för ngn annan. Vi skulle kanske må bäst om vi bara fick åldras som vi gör, utan att kämpa för att se 20 år yngre ut. Någonstans tror jag det skapar ett krav att se så ung ut som möjligt iom alla möjligheter idag.
  Å att ta hand om sig innebär olika för alla.

 7. Det fanns en tid jag sa att jag ALDRIG skulle få för mig att göra något med mitt ansikte, men det var innan jag blev så jädrans medveten om ”arg”rynkan mellan ögonen. Jag hatar den verkligen. Alla andra accepterar jag men jag kan inte bli vän med just den. 😂 Och folk bör få göra vad de vill om de mår bättre av det, andra behöver verkligen inte bry sig så himla mycket.

 8. Les gens font ce qui leur plait,et ne doivent demander la permission de personne.Il y a des choses que chacun ne ressent pas de la meme façon.Une femme jolie comme Pétra veut le rester et cela peut se comprendre!

 9. Hej,
  Förstår att det ingår i bloggvärlden att man ska förklara sig för att man blir så attackerad. Det är synd. Du gör ju inget som är fel mot någon annan och berättar bara om ditt liv. Vi är många har liknande tillvaro utan att visa upp det. Skulle någon ifrågasätta min botox eller vad jag gör så skulle jag bli jättesur : ) Be inte om ursäkt, du har inte gjort något fel. Tack för alla bra tips. Du är toppen!

 10. Skulle för egen del aldrig göra kosmetiska ingrepp som innebär sprutor, men det är enbart därför. Men jag lägger heller inte några som helst värderingar på de som gör det. Det är som tur är upp till var och en💕 Tycker däremot det är kul att läsa om dina behandlingar och resultat🤗
  PS…jag har flera tatueringar😋

 11. Jag är också tudelad. Jag älskar att läsa inläggen och är intresserad men helt ärligt; jag tycker inte det är snyggt att vara så perfekt, det ser onaturligt ut. Jenny är väldigt vacker, det tycker jag, men ser ut som en docka. Det är i vilket fall som spännande men jag är inte jätteimponerad, däremot nyfiken.
  Kram

 12. Tack för att du delar denna typ av tips! Så bra! Har tidigare gått till Dr Shina och gjort Prophilo och botox på din rekommendation men nu har hon visst tagit långledigt så då passar det ju super med detta tips!

 13. Hej Petra! Jag ser verkligen inte att du har något som behöver korrigeras. Du är otroligt vacker! Men förstår att din egen känsla kan vara en annan.
  Något jag märkt är att ju mer jag läser om behandlingar och korrigeringar, desto mer hittar jag saker hos mig själv som är ”lite fel”. Det skrämmer mig. Jag blir påverkad fast jag egentligen trivs med mig själv.
  Något annat jag funderat över är att idealet bland 20-25-åriga tjejer är att se ut som Bratz-dockorna de lekte med när de var små.
  Jag har aldrig hört någon kille i någon ålder tycka det att det är snyggt med tjocka, svullna läppar och ögonfransar som syns från andra sidan gatan. Det verkar vara ett mode som endast tilltalar kvinnor. Bra på sätt och vis att man gör det för sig själv och inte för att behaga grabbarna.
  De som lekte med Barbie några decennier tidigare ville se ut som Barbie, tänk Yvonne Ryding-idealet.
  Det är onekligen intressant hur idealen skiftar.
  Kram

  1. Känner som du Cecilia. Tur jag har en man som hindrar mig från att göra (mindre) ingrepp. Jag som egentligen inte alls behöver, jag både vet o känner att jag är naturligt vacker. MEN varför känner jag ändå mig dragen till att göra något? Jag tänker; säkert för att det ger en snabb ”kick” (typ som att köpa en märkesväska) o för att det är så lättillgängligt. Och när man gjort ett ingrepp som vill man göra fler (ha en till märkesväska..) När jag visar min man ngt litet ingrepp jag tänkt göra så säger han -Aldrig, fy f-n så fult! Jag upplever oxå att det är vi kvinnor som vill vara evigt släta o ha plutiga läppar, medan de flesta män föredrar en naturlig skönhet. Min man jobbar i en ”utseendefixerad bransch” men tycker t ex kvinnor som Lena Endre o Yvonne Ryding är bland de vackraste svenska (kända) kvinnorna.

   1. Från en Linda till en annan: Men man ska ju bara se lite piggare och fräschare ut; inte så att det syns och blir fult. Inga putande läppar eller en helt spegelblank panna. Typ Jenny Strömstedts med ett ögonbryn som ser ut som ett uppochnedvänt ”V”. Jag får pyttelite fillers i kinderna och nasolabial -det gör hur stor skillnad som helst. Jag ser mindre trött ut, men ändå inte som Puma Swede 😉 Och nej, det där med att ”börjar du så kan du inte sluta”, det stämmer nog inte på alla. Prova om du känner dig ”dragen” till det. Säg inget till din man 😉 *skojar*

   2. Good for you! (Min man tycker att Claudia Shiffer och Cameron Diaz är bland världens vackraste så jag har ju lite att jobba med😜😜😜)

     1. Men jag tycker också att Claudia och Cameron är jättevackra, undrar just om min man tycker att jag inte uppmuntrar honom att vara precis den HAN är nu? Hm, ojojoj… det har jag inte tänkt på innan faktiskt…. 😉

    1. Jag älskar förhållanden där man kan tala om för varandra att man tycker någon är snygg eller vacker, det är inte alla som accepterar det. När jag var gift åkte jag en gång en ett extra varv i en rondell för att min man skulle få titta på en snygg tjej, till saken hör att vi åkte nercabbat så han tyckte det var lite pinsamt. Berättade det för en kompis sedan och hon blev skitförbannad och sa att det skulle hon aldrig gjort åt sin man:-)

 14. Man är och tycker olika, men personligen skulle jag bli mer besviken om min dotter kom hem och hade gjort filler, använt botox än om hon hade gjort en tatuering. Den ena är för mig mer knuten till dålig självkänsla.

 15. No way att du har dubbelhaka. Du är för övrigt väldigt vacker. Acne ärr vid tinnigarna( vi har ALLA våra skavanker). Jag älskar också behandlingar. Mina favoriter är IPL och Dermapen( trodde denna hjälpte mot acne ärr, men detta vet ju Jenny). Kan inte fatta varför detta ämne är kontroversiellt.

 16. Förstår inte den här dubbelmoralen – Tatueringar är ok, men fillers är no no? Båda sakerna görs för att man vill göra sig fin.
  Men där tatueringar faktiskt är värre ingrepp i huden och dessutom bestående. Fillers är påfyllning av kroppseget material – som sen sakta försvinner ut huden (inte bestående).

 17. Hej, Tack för ett bra inlägg, gillar att läsa om det här och att du är ärlig om det. Du är grymt snygg och en förebild

 18. Ååh vad jag önskar att jag hade råd med lite skönhetspiff med filllers!! Jag fyllde precis 30 år och ansiktet har börjat hänga och jah ser trött ut,inte alls fräsh mera :(((

 19. Profhilo har jag provat och är väldigt nöjd med resultatet. Hoppas du ska bli lika nöjd Petra! Jag har gjort 2 behandlingar och kommer att upprepa den varje år för att fortsätta hålla mig ”fin”. För er som inte har lika nära till Stockholm kan jag tipsa om Sofie Moberg leg. sjuksköterska med salongen Studio Sofie i Lomma och Motala! https://studiosofie.se/om-oss/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *