FORTSÄTTER NJUTA LIVET

.

Ja ni goa bloggisar – så här när ni inte vana att se mig kanske haha!;) Men det är också jag, att sitta och titta på engelska deckare (Just nu Marcella säsong 2) och äta pizzaslices diirekt ur kartongen. MUMS! Lite seg idag då det var mycket gott vin igår hemma hos härliga vänner så det blev enklaste middagen. Och idag har det varit full fart och en tur till Stockholm till min storebror där Bea ska bo några dagar hos sina söta kusiner. Hon och kusin T är det bara två år emellan och de kommer såå bra överens och är verkligen riktiga kompisar. Så mysigt att se<3 (Så det är bara Mojelito hemma ikväll så då tog jag och H och Foodorade hemma lite fulpizza till tvrummet:)

.

Har fått lite frågor om det  jag äter och OM jag äter allt mumsigt jag visar och så klart jag gör. Jag älskar typ all mat! Har dock slutat med godis som sagt och det mår min kropp så klart väldigt bra av (jag åt liksom godis v a r j e dag. Gärna en påse smågodis på så där 400 g på kvällen! Men ni fattar ju:) Men massa god mat och snacks och sånt fortfarande alltså. Men som alltid handlar det ju att göra av energin också. Så det är min grej, gärna göra något fysiskt varje dag! Försöker springa varannan dag, ca 5-6 km, och så prommis på någon timme eller gymmet ett par gånger i veckan. Då kan man trycka en Hawaii i soffan med gott samvete:) (Och nej jag bryr mig inte om kilon hit och dit. Skulle så klart vara ”tightare” utan allt det goda men sååå tråkigt det skulle vara. Förstår verkligen inte de som orkar att ständigt späka sig och dieta oavbrutet och vara utan. God mat är verkligen livet!)

.

Och om en vecka åker vi ner till vårt France! Vi har fixat så vi inte ska träffa knappt någon på vägen ner (vi bilar och åker färja, 300 personer på den istället för 1300 som det brukar vara vilket är jättebra) Fick nu ikväll direktrapport från mina föräldrars goda vän i vår by och hon intygade att det var jättelugnt i Calvadosområdet och få sjuka och att vi var så välkomna. Känns tryggt och bra. Skönt också att vi kan titta till hela gården nu, det behövs ju också (och mamma och pappa kan givetvis inte själva åka ner till Shamrock Inn<3)

.

Ha nu en finfin kväll så ses vi imorgon (och då går min älskling också på semester hurreyy!)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

26 kommentarer till “FORTSÄTTER NJUTA LIVET

 1. Hej Petra! Mums i kubik med ”pirra”! Jag har PANIK!!! 😉 Jag hittar inte receptet på din asiatiska sallad med nudlar, fräscha grönsaker, kyckling, koriander, nötter, lime, majjo blandad med ”shiracha” och soja. Skrev ut receptet direkt när du lade upp det – för läääänge sedan – men har tappat bort det!!! Det var det godaste vi någonsin ätit!! Smakerna! Fräschheten! Färgerna! S Å H I M M E L S K T. G O T T !!!!! Sååå: har du månne receptet? Vi håller på att gå åt här av längtan! Och så har jag lovat bjuda grannarna – som är ena riktiga thaimatexperter – på det i sommar… Hoppas ni får ljuvliga dagar i ert härliga France! Tack för en superb blogg! Stooor sommarkram från Katta

   1. Jaaaa!!! TACK Emelie!! Det receptet är det ju!! Sååå pinsamt! 🙈 Men bra att jag frågade… För nu kan jag bjuda hem grannarna! 😁 Tyckte att receptet påminde om Petras typ av mat: asiatisk fräsch mat. Tack till er alla rara för ert engagemang! Kram på er och ha en skön sommar! 💕

 2. Förstår att du skriver så för att provocera och skapa diskussioner i kommentarsfältet..? Vissa har ju som du Förhoppningsvis förstår inte dom förutsättningarna av olika anledningar att kunna äta exakt vad som helst när som helst och behöver därför tänka på vad man stoppar i sig.

  1. Vad var det som var provocerande med att Petra svarar på frågor och skriver hur hon gör? Hon tränar och äter allt förutom godis, på vilket sätt kan det någonsin bli provocerande?!

   1. Det som provocerar är att hon skriver ”jag förstår inte dom som ständigt dietar” …vissa har ju inget direkt val av olika anledningar. Det hade räckt med ett skriva så här gör jag…alla har olika förutsättningar för det som passar dig.

    1. Nej, jag förstår fortfarande inte vad som är provocerande. Petra skriver om sig själv och utifrån sig själv. Istället för att bli provocerad hade du ju bara enkelt kunnat rycka på axlarna och svara ”jag önskar det fungerade på mig men pga medicin (whatever) måste jag ständigt tänka på vad jag stoppar i munnen”.

    2. Det är väl ingen som förstår dem som dietar…? Varför ska man göra det? Hitta en långsiktigt hållbar kost och livsstil där både godis och träning går plats så är du hemma. Har aldrig gått på någon diet och kan inte förstår varför man skulle göra det. Kilona kommer ju nästan alltid tillbaka efteråt..

     1. Nej att gå på dieter, då vill man ha snabba resultat å det blir allt upp igen och lite till på det. Träna lagom å ät vad du vill i lagom,ja, det är ett trist ord men stämmer så bra in, mängd så är du hemma sen ❤

 3. Jag uppfattar det som att Petra – med anledning av frågor från läsare – berättar hur HON gör. Sen får väl var och en avgöra vad man själv vill och kan göra. Själv har jag tröstätit sedan min mamma gick bort. Efter att alltid ha hört att jag är för smal ( vilket man också blir ledsen av) har jag nu begåvats med en riktigt tjock mage och en obefintlig midja. Jag vare sig orkar eller tänker ta tag i det just nu. Vi har olika förutsättningar helt enkelt. Det är knappast Petras fel.
  Kram till alla som – liksom jag- känner sig lite ”operfekta” just nu❣️ Och en kram till Petra! Mumsa du på, spring, träna och njut!🌞

 4. Vad duktig du är som slutat med godis. Jag måste också dra ner på mitt sockerbehov. Är den största sockerråttan av alla säkert. Ha så mysigt i Frankrike

 5. Mår så mycket bättre när jag har slutat med socker och snabba kolhydrater. Upplevde att jag gick upp i vikt även fast jag hade med samma kost som yngre ålder. Känns nästan som att koppen klarar dessa snabba kalorier sämre och sämre med stigande ålder. Att hålla en hälsosam vikt är ju också bra för att klara sig från hjärt- och kärlsjukdomar samt undvika det metabola syndromet inkl. diabetes 2. Bra jobbat Petra med förändringen!
  Jag kan dock förstå de som av olika anledningar håller en viss diet. Det kan ju finnas så många anledningar både hälso- och medicinska skäl eller för att förbereda sig inför en tävlingsprestation.

 6. Pizza är aldrig fel. Själv hade jag inte vågat åka iväg. Allt kan ju hända i dessa tider. Kanske en nerstängning igen och man kan inte ta sig hem? Har ju hänt i Spanien läste jag. Gäller speciella regler på resmålet? Ansiktsmask? Annat?

 7. Kul att läsa om din träningsrutin! Skulle vara intressant med lite fler inlägg om detta, så att man får se mer av den delen av din vardag också. Det finns nog många motionsintresserade läsare som vill inspireras och känna igen sig!

  Och de som blir provocerade; ens liv blir mycket skönare om man väljer att lägga sin energi på saker som tillför något positivt i livet.

  Om man väljer att utgå från att personen som sagt eller skrivet något inte vill något/någon illa, ja då blir det mycket enklare att ”tolka” det som hon/han sagt eller skrivet, som något positivt. Och man kan fylla sitt liv med glädje istället för tråkigheter.

  Trevlig helg! 🙂

 8. You’ve written to France to hear it’s safe to travel there. Great. Only one small problem: it is you Swedes that are the problem now with the amount of infections you’ve got. Please don’t travel. You are putting rest of the Europe to risk by doing so.

  1. No, we do not have many sick people in Corona in our area now. And if our governments think we can travel, then we can not do it right? We do not go against any recommendations and avoid crowds, both here at home and later in France. My family owns a large property in Normandy that needs to be looked after. A farm in the country where we will be most of the time and meet very few people in an area where healthcare is not overloaded in any way. So we will not go on any charter or spent our vacation crowded on flights and in buses and restaurants etc etc. A big difference right?

 9. Att resevarningarna dras tillbaka innebär inte per se att man uppmanas till att resa. Pandemin rader ännu och Sverige hade fram till i torsdags stigande antal smittade. Att ta sig genom halva Europa för att under nagra veckor (?) titta till ett hus som väl under övriga aret ses till av nagon annan tror jag stöter pa oförstand hos manga som själva valt att avsta fran (eventuellt) viktigare resor för att minska spridningen. Det kommer andra somrar och förhoppningsvis fler tillfällen att resa och se världen.

 10. …..så klart ska vi inte resa nu men om man nu känner så stort behov av det så ska man kanske tänka på att OM man skulle bli sjuk och behöva sjukvård i annat land står vi turister var vi än bor i främmande land längst ner på listan av att få vård, definitivt som svensk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *