HEMMA IGEN MED PLÖTSLIG KAPUTT UGN!

.

Yes nu är vi hemma i ett grått Småstaden igen och det är som vanligt det BÄSTA att komma hem! Spelar ingen var vi reser eller hur länge eller vilken årstid. älskar verkligen att komma hem till vårt gamla hus på gatan i stan. Var och handlade igår och slängde ner typ allt juligt jag kunde se i vagnen (adventskalendrar, skumtomtar, pepperakakor och tubostar osv:) Såå himla pepp att advenstmysa! Vad jag dock är mindre pepp på (och som inte var så kul att komma hem och upptäcka) är att vår ugn plötsligt är helt kaputt, men h u r olägligt kom inte det? Jag som hade laddat för att baka gottgott non-stop till jul ungefär. Som vanligt hos oss och vårt kök så är det speziaaale (jag vet inte om någon minns den trasiga spisen och där den nya hade fel mått för gamla marmorskivan som plötsligt fick paniksågas på plats ett par dagar före jul? Eller när kylskåpet pajade och det nya side-by-sidekylskåpet, som vägde ett ton, helt plötsligt var en dm för djupt på plats? Och fick stå i matsalen tills vi hittade ett med rätt mått) Inbyggnadsugnen gnen ska vara 90 cm bred men bara 48 cm hög, alla utom typ två på marknaden är 58 cm höga, jag har dammsugit nätet halva dan typ. Den ena ser inte alls ut som jag vill och den andra är det leverans från Italien som gäller och kaanske kommer i januari.

.

..

.

Klunkar julmust och trycker köpepepparkakor för att lugna ner mig, eller iaf inte tappa det haha. Det värsta som finns är väl teknikprylsstrul eller hur?

.

Hur som helst, den nya Kavliosten 2021 med små av  äpple och kanel var g r y m på peppisar. Prova den! Får väl bli så ett tag, köpta saffransbullar och kakor… Tänk allt gott och juligt som måste laga i ugn också, skinkan tex… och Jansson! Nej får nog bli den mindre snygga ugnen helt enkelt. Funkar ju inte att vänta till nästa år heller.

 

..

..

Tända ljus och ljuvliga amaryllisar i nya favvofärgen aprikos i matsalen – mysig adventsfeeling på bara ett par minuter:)

 

.

..

 

Nu ska jag åka och hämta ett helt gäng med spännande paket jag beställt (typ julafton redan!) men vi ses ju snart igen!

.

.

KRAM

.

.

 

 

Rekommenderade inlägg

18 kommentarer till “HEMMA IGEN MED PLÖTSLIG KAPUTT UGN!

 1. Hoppas det löser sig med ugnen. Börjar en sak gå sönder så blir det ofta ett rep 😖
  Du, hur går det med tävlingen, presentkortet?? Skulle vara dröm att vinna det 🥰
  Säger som ovan. Ta dit en reparatör 🤗

 2. Ja, kolla på reparation! Verkar som att det är mycket strul med nya vitvaror, men de går ofta att repa för en billig peng. Hemma hos mig är standard grejer som har 24 år på nacken. Tvättmaskinen som går tufft, har jag nog repat och bytt kol på tre gånger. Spis och kyl +frys funkar prickfritt. (Peppar, peppar…) Husqvarna.

  1. Märker det på våra vitvaror också. Torktumlaren har pajat nu, den vete gudarna hur gammal den är, men det var drivremmen hahha såg vi när vi plockade isär den. Googlade på att trumman inte snurrar och då kom det upp alternativa fel. Så vi beställde en ny drivrem och sparade nog in mellan 5-8000 kr
   Det tråkiga med nya grejer är att de har en begränsad livstid verkligen, oftast på 5-6 år.. Det är de stora leverantörerna som borde tänka på miljön! Samma med telefoner. Jag valde den billigaste på marknaden, behöver inte 1 miljard olika funktioner. Funkar strålande 🙂
   Å ju mer digitalt allt är, ju svårare är det att fixa själv, så jag håller hårt i våra trotjänare 😉
   Men sen kan det ju komma till en gräns när reparationen blir dyrare än vad det nya kostar, då blir det nytt.

  1. Jaaa jättefin. Två dryga saker bara – den kostar 27 000 kr och går inte att få förrän i januari:)

   1. På elgiganten står det prel om 5 dagar kan iof va fel.
    O ja den är svindyr…

 3. Min man är mycket händig och har lagat diskmaskiner, tvättmaskiner, värmepumpar, bilar, robotgräsklippare och en massa annat! Jag förstår att din man kanske inte är den typen, men om min man klarar av att laga allt som går sönder, så kan ju en utbildad reparatör absolut göra det! Så mitt råd är att ta ut en sådan, så kan du behålla din ugn som har rätt mått, och sparar på miljön genom att inte bara köpa nytt!

 4. Säger som flera här, kolla om den går att reparera först för det är verkligen så att nya grejer är sämre. Vår Miele-kyl gick sönder för gott nu och den är ca 18 år gammal, finns inte att få liknande så måste byta frysen med(sparar den gamla som extra i garaget) för enhetlighetens skull och fick höra när vi beställde nya skåp att man kan räkna med ca 7 års livslängd på dagens nya kylar och frysar, max 10. Helt sinnessjukt, men det är ju så att teknik byggs för att gå sönder snabbt idag för att det ska krängas mer = noll miljötänk. Fungerar såklart längre om man är tekniskt lagd och kan byta det där kretskortet eller vad det är som är programmerat för att få saker att sluta fungera.
  På 80-90-talet kunde man lätt räkna med 25 års hållbarhet..

  Förresten så måste ni väl nästan ha garanti kvar på er, är väl inte alls gammal?

  Lycka till!

  1. Bra att tänka på absolut! Sjukt med bara 7 år?? nTyvärr är vår ugn också tokgammal, minst 16 år, så det är dröm och glöm med garanti och reservdelar finns ej och den går inte att reparera. (Hela luckans glas har exploderat och nej den var inte tiptop innan heller eftersom jag fick vända på plåtar och formar efter halva tiden så det skulle bli jämnvarmt:) Surt att det är så dumma mått bara på vår gamla ugn, två att välja på bara varav den enda snygga har ett par månader leverans…

   1. Fick för mig att den var ny men kanske var spishällen? Vill minnas något med att ändra mått på bänkskivan i marmor.
    Men hur som, jättetråkigt att den är sönder och toksegt med så få ugnar med rätt mått.

    Kram

Comments are closed.