PROFFSIGA KANELNYSTAN TILL KANELBULLENS DAG

.

Idag är det ju en helt vanlig (rätt stressig faktiskt) måndag men imorgon – då är det Kanelbullensdag tjohoo! Som ni kanske vet så är jag ju ett fan av typ alla dagar man kan fira något och Kanelbullens dag är en riktigt riiiktigt bra dag. Den kom till för att uppmärksamma vår tradition att baka hemma i i Sverige och just då klassikern Kanelbullar  – allt för att öka intresset för hembakning! SÅ fint? (Alltså inget som har startat för att butikerna ska få sälja massa bullar men de gör de ju ändå:)

,

Så idag har jag bakat bullar inför imorgon (och helt ärligt – alla är snart slut redan haha) och gör inlägg idag så ni har ett bra recept till imorgon OM ni också ska baka egna (och det ska ni va?!:)

.

.

.

Gjorde klassiska Kanelsnystan pudrade med florsocker. GALET goda jag lovar.

.

.

.

Kardemummadegen är denna deg! Kör nästan alltid den, en klassiker som är utan konstigheter och ALLTID funkar.

.

.

.

Hur gör man då riktigt giftiga och proffsiga snurror?

Du måste ha MYCKET fyllning, a och o. Jag har 200 g smör och så 1 1/2 dl socker, 1 tsk vaniljsocker och 5 tsk kanel.

Själva snurrandet är svårt att beskriva men du kavlar först ut delen lagom tunt till en rektangel. Bred på rikligt med fyllning och vik dubbel. Kavla lätt så ev bubblor försvinner. Skär bort ojämn kanter och sporra ca 1 cm långa degremsor. Snurra en remsa runt två fingrar (jag tvinnar inte som många gör, tycker det är snyggare när det är ”bandnystan”) Ta sen en remsa till (alltså två remsor till en bulle) och tvinna runt din lilla degknut fast åt andra hållet och vik in ändarna under bullen. Lätt som en plätt egentligen:)

.

.

.

Barnen fick nybakta bullar och iskall mjölk till i små söta mjölkflaskor med coola glas-sugrör efter skolan (Thank god för glas-sugrör förresten! Bästa. Hatar att ha metall, bambu eller pappsugrör (brrrr s å vidrigt) i munnen)

.

.

Ja hoppas ni blev lite bakpepp nu bloggisar! Vill ju bidra jag också till att inspirera till hemmagjord världsberömd mumsigt Swedish Fika:)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

11 kommentarer till “PROFFSIGA KANELNYSTAN TILL KANELBULLENS DAG

  1. Hinner inte baka så det blir köpebullar i år, men det går bra det också🤎 Dina ser ju fantastiskt goda ut må jag säga, mums🤎

  2. Hade varit trevligt men hinner verkligen inte med att stå och baka en vardag. Knappt ens på helgen!!

  3. Åh my God, vad goda de ser ut. Jag bakar ALDRIG. Orsak: Jag äter upp det. Är galet svag för fikabröd så hemma hos oss finns det aldrig ens den torraste lilla kakan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *