GODASTE TOMATSOPPAN MED BACON & FETA

INNEHÅLLER ANNONSLÄNK CERVERA

 

Jag är s å inne på soppar just nu men det kanske hör säsongen till också så här i mitten av januari eller vad säger ni (värmande check! comfortfood check! billigt check!:) Är ju så himla gott och snabbt att fixa men ja soppa kan ju också verkligen vara bland det tråkigaste som finns.. En smaklös vattnig blaskig soppa utan tillbehör gör ju ingen glad. Nej den ska vara krämig eller mustig eller umamig och franförallt g o d.

Gjorde ju en tomatsoppa till det här brödet i söndags och den blev faktiskt fantastiskt smarrig. Mycket smak och så de där tillbehören med sältan från det krispiga baconet och fetan som ger lite krämig sval känsla mmmm.

.

.

TOMATSOPPA MED BACON & FETA

4 portioner

Du behöver:

3 st burkar Mutti krossade tomater.

2 finhackade scharlottenlök

1 finhackad vitlöksklyfta

6 dl vatten

1 msk köttfond

1 dla grädde

1 msk strösocker

1 tsk finhackad färsk/torkad timjan

1 tsk finhackad färsk basilika (den torkade smakar bara hö så använd inte!)

1 tsk finhackad färsk persilja

Salt & peppar och ca 1/2 tsk Rökt paprikakrydda (smaka av och känn när du är nöjd med styrkan, sältan och smak)

Ca 175 g bacon

1 frp Feta

 

.

Gör så här:

Hetta upp en traktörpanna med olivolja på medelvärme och fräs löken tills den blir genomskinlig och gul. Blanda ner örterna och rökt parika i löken och rör sedan i lite av vattnet och låt koka ihop under några minuter.  Vänd sen ner de krossade tomaterna och tillsätt resten av vattnet, fonden häll i sockret. Låt soppan stå och sjuda under lock på svag medelvärme i minst en halvtimma (min stod i en timme) innan du mixar soppan slät. Värm upp soppan igen och häll i grädden och  smaka av med salt och peppar och ev mer kryddor.

Servera soppan med knaperstekt bacon som smulats till ett strössel och en fetaost som brutits i mindre bitar.

SÅÅ GOTT!

.

.

Den söta miniserveringsgrytan (helt perfekta att servera soppa i – tips!) finns här

.

Det är ju torsdag idag – veckans soppadag – så detta får bli middagstipset till ikväll! Varför inte steka lite pannkakor till efteråt så blir kidsen glada också! Mina blir inte överlyckliga av ”bara soppa” det ska helst vara just pannkakor efter eller ett smaskigt bröd till åtminstone:)

.

Ha nu en fortsatt fin torsdag!

.

KRAM

,

,

 

3 kommentarer till “GODASTE TOMATSOPPAN MED BACON & FETA

  1. Ser god ut! Här älskar vi soppor och jag la ut en del recept på soppor på min blogg igår om man vill ha lite tips. Ha en fin fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg