ÖVERRASKNINGAR

Okategoriserade

 

Där ligger han ju! Världens goaste son som ja numera mest lever sitt egna liv. Och mer sånt kommer det bli – wojne! Bara att vänja sig liksom. Ett par veckor till student nu och sen försvinner han iväg på jobb och lumpen. Det är en hel del förberedelser inför studenten dessa dagar och han som ligger där vet inte om det men vi har köpt stora studentpresenten i veckan. Gissar att han kommer bli överraskad! SÅ kul med surpriser eller hur? Tycker iaf jag haha:)

.

.

.

Vår stora  Trulle<3 (Tog kort på honom i smyg för att han låg precis som Steve McQueen:) Och apropå Trulle..

.

.

.

Men hur jääkla himla tokgo var han inte som liten sjuåring med för stora framtänder!? Wojne wojne som sagt

.

.

Idag har vi bla varit på Åsby igen! Gått ute länge på handelsträdgården och spanat in nya perenner och köpt bla ännu mer funkior och buskbom. Så tog vi en räksallad ute på uteserveringen innan regnet kom.

.

Nu ska vi ha söndagsmys extra allt här hemma med varma toast och en söndagsfilm. Nope man ska inte underskatta myset på söndagar (Vi kör amerikansk stil och gör det lite extra härligt då:)

.

.

Men vi ses ju imorgon igen!

.

KRAM

.

.

.

RAINY DAY & VANILJGIFFLAR

RECEPT

.

Jo den underbara sommarfeelingen vi fick igår var bra kort! Idag såg det ut så här när jag kikade ut på gården – regnet öste ner (bra för växterna dock) Jahaja, vad gör man då? Jo man bakar så klart! Baksugen liten skatt och bullsugen mellanskatt (och lite bakfull studentskatt;)

.

 

.

 

Säger jag bullar så kommer sötisen farande och börjar rafsa i lådorna efter sina små bakgrejer!

..

.

.

Förklädet ska på och så ville han ha Nutella i sina bullar

.

.

.

Jag gjorde Vaniljgifflar! Med karlspaderdeg och mycket vaniljfyllning. Mumsiga som bar den blev de!

.

.

.

V A N I L J G I F F L A R

Ca 12 st (jag gjorde dubbel sats).

Du behöver:

Fördeg: 15 g rörsocker, strö, 25 g jäst, 125 g mjölk, 190 g vetemjöl

Deg: 30 g rörsocker, strö, 3 ägg,  250 g vetemjöl 65 g smör, rumstempererat 100 g mjölk

Fyllning: 120 g strösocker, 1 vaniljstång, 150 g smör, rumstempererat

Pensling: 2 st uppvispade ägg, 1/2 dl vatten

.

Gör så här:

Fördeg: Blanda mjölk, jäst, socker och mjöl i en bunke. Knåda till en fin deg för hand. Har du en köksassistent, knåda med degkrok på låg hastighet ca 10 minuter. Låt degen vila 30 minuter under duk.

Deg: Blanda ihop alla ingredienser utom smöret tillsammans med fördegen. Kör på medelhög hastighet tills degen går ihop. Addera smöret och kör degen tills den börjar kännas len, glansig, elastisk och släpper från kanterna. Har du ingen köksassistent så är det viktigt att du knådar riktigt ordentligt och länge. Täck över och lått degen vila i kylen i 1 timme.

Fyllning: Skrapa ur vaniljstången i en skål och blanda alla ingredienser till en jämn och slät fyllning.

Utbakning:Kavla ut degen till en cirkel och bre på fyllning (eller lägg kluttar) och ssporra trianglar. Rulla ihop trianglarna till gifflar Låt gifflarna jäsa till dubbel storlek under duk, ca 1-2 timmar. Sätt ugnen på 220 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och vatten. Grädda gifflarna mitt i ugnen ca 12 minuter. Ta ut dem och låt svalna några minuter. Pensla sedan med smält smör och strö över socker. Njut en nybakt bulle eller två med ett glas kall mjölk!

.

.

.

Det tar lite tid att baka Karlspaderbullar men om man som jag älskar att baka och gärna småkikar på Rebecca Martinsson under jäsperiodenerna är det perfekt (SÅ spännande ny serie på Cmore)

.

.

Ha nu en finfin kväll!

(Och jo jag såg att det var kommentarer om VV och vad jag egentligen äter och inte äter verkligheten och jag kan berätta att jag äter allt och lite till. Älskar mat! Och nej jag kör inte VV nu:)

.

KRAM
.

,

.

HIMMEL ELLER HELVETET

Okategoriserade

BETALD REKLAM/ANNONSLÄNKAR LINDEX

.

I rapsfältet! Och jag vet inte om jag befinner mig i Himlen eller Helvetet för vad var det just den här åkern hette nu igen? Har iaf plockat flyghavre exakt just här för ånga år sen. Jag var väl kanske 8 år när jag hade mitt första sommarjobb hos min bästis? Tidigt blev vi väckta och så fick vi följa med hennes pappa storbonden ut på åkrarna och plocka ogräs i långa rader. Tror vi fick 20 kr i timmen:) Jag är ju uppvuxen på landet på en gård med egna hästar som ni kanske vet (min pappa var dock ingen bonde utan egenföretagare inom metallurgi:)

.

.

.

Nej man ska inte stövla ut i någons åker och trampa ner grödor. Men jag gör inte det jag lovar! Det vara bara såå vackert med allt det gula på Hagbyholm och jag var ju matchig värre ju. Efter att jag visade byxorna ovan på insta så fick jag många frågor om dessa godingar. De är verkligen s å fina! Perfekta sommarbyxor. I linne med dragkedja i sidan och guldknappar fram. Lite avslappnad vid sailorbyxa och du hittar dem här.

.

.

.

Gula blusen med knyt i midjan hittar du här!

.

.

Hopppas ni har en härlig fredag tjejer! Vädret är ju bara sååå underbart. TACK sommaren att du kom! Själv mår jag faktiskt lite sisådär idag. Hostade som en tok inatt och halsen svider en aning  Bästa att hålla sig på sin ”kant” idag helt enkelt!

.

Nu – plantera Mojes så egensådda plantor ute i pallkragen!

.

.

KRAM

.

.

.

BEA ÖVAR MED ZCOOLY

Okategoriserade

BETALD REKLAM FÖR ZCOOLY

.

Sötnosen – håller på med Ipaden på sitt rum men gör samtidigt något bra av skärmtiden!

.

Helloooo!

.

Yes nu har Bea också fått prova på appen Zcooly. Jag är ju verkligen ett fan av lärande spelappar där barnen får lära sig någonting samtidigt som de spelar. Ett lekfullt smidigt lärande helt enkelt och surfplattan/mobilen har ju barnen med sig överallt och hela tiden.

.

Just nu känns det extra viktigt att hålla efter skolarbetet extra här hemma. Bea tex har varit hemma från skolan en hel vecka pga av lite feber och hosta och då blir det ju en del skoljobb och det är ju bara så mycket enklare att arbeta med sin avatar i appen Zcooly än lyssna på tråkiga mamma/pappa när det gäller matten…

.

.

.

Öva sig matte genom att baka en tårta inne på bageriet – varför inte?  Matten blir roligare och skärmtiden meningsfull.

 

 

.

Zcooly utvecklar lärande spel tillsammans med erfarna pedagoger för barn i åldern 5-12 år.  Appen innehåller 10 lärande spel och är uppbyggd som en ö där varje plats på ön är ett eget spel där barnen lär sig olika saker inom matematik. Spelen är utformade efter skolans läroplan och årskurserna och det gör att Zcooly passa alla barn.

.

Nu kan man få prova Zcooly en månad gratis om man använder koden houseofphilia zcooly.se.

.

.

KRAM

.

.

.

SNABBA HONEYCOMB CANNELLONI

RECEPT

.

En gryta full av fyllda pastarör!

.

.

Heeeej nya vecka!

.

Yes måndag igen men ännu en kortvecka tjohooo! Moje som har stängningsdag på onsdag på föris går bara två dagar den här veckan så det gäller att hinna med mycket idag och imorgon. Har flera uppdrag som ska fotas så det gäller att vara effektiv här!  Och apropå effektiv vänner, jag gjorde en himla snabb och smarrig Cannelloni igår som jag måste tipsa om. För de flesta älskar ju Cannellonis men det kan ju vara kladdigt och meckigt att fylla de där klassiska italienska pastarören. Men då finns det en variant – Honeycomb Cannelloni! (Dvs bikupa pastarör på vanlig svenska:)) Dus ställer helt enkelt rören i en gryta med köttfärssås. Sååå smart och mididgt och precis lika gott…

 

 

.

Middagen serverad – pasta med mustig köttfärs är verkligen sån där mat alla uppskattar

.

H O N E Y C O M B. C A N N E L L O N I

4 personer

,

Du behöver: 600 g nötfärs, 1 stor gul lök, 1 1/2 dl rött vin, 1 burk krossade Muttitomater, örtsalt, svartpeppar, en nypa socker, oregano, timjan, dragon, 3 dl creme fraiche, 2 dl grädde, 2 dl vällagrad ost (jag tog grevé), 1 förpackning cannelloni

.

Gör så här: Värm ugnen till 220 grader. Skala och finhacka löken och stek den mjuk i en gryta. Tag ur löken och bryn köttfärsen i grytan, tillsätt vin, krossade tomater, örtsalt, peppar, socker, örter och löken. Låt puttra och smaka av med eventuellt lite mera salt. Stick sedan ner cannellonin i köttfärsen. Vispa samman creme fraiche, grädde och salt till en tjock kräm och häll detta över köttfärsen och pastan. Riv osten och sprid ut den i ett jämnt lager. Ställ in grytan, utan lock i nedre delen av den varma ugnen och gratinera i ca 40 minuter. Pastan skall vara mjuk och osten skall ha fått fin färg. Klart!

.

 

.

M u m s

.

Hoppas ni mår bra vänner?! Eller kanske några av er  just nu är sjuka i Corona? Känns som att det kanske är på väg åt rätt håll nu eller vad känner ni?<3

.

Nu – åka och hämta paket på posterminalen!

.

KRAM

.

.

.