JAG ÄR MRS CLOWN….

.

.

.IMG_9037

..

.

Jag ett gäng sköna (matchi-matchi) snäckor igår! (Deras jackor är från Zara om någon undrar)

.

.

.

.

Todelooooo!

.

.

.

.

Igår var det dags för Cirkus! Ja Cirkus Scott har kommit över Kristihimmelsfärdshelgen till Småstaden och slagit upp sitt helt gigantiska tält på Rocklunda (den cirkusen är nog Sveriges absolut största och går inte att jämföra med lilla cirkusen vi brukar besöka på öjn på somrarna)

.

..

.IMG_9038

 

.
.
Hade fått cirkusbiljetter med ett par riktigt bra platser
.

.

..

IMG_9289

.

.

IMG_9063

.
.
Cirkus Scott var verkligen en blandning av gammalt och nytt. Inne i det stora tältet var det liksom en liten marknadsplats med olika aktviteter. Ponnyridning och trolleri och karusell och..

.

.

.IMG_9119

.
.

.
Ansiktsmålning på g!

.

.

IMG_9127-2

 .

.

En mycket cirkustaggad nymålad ”silverglitterkanin” (Bea älskar som sagt cirkus)

.

.

.

IMG_9068-2
.
..

Gårdagens jag i: blus från Second Female Country Dreams (älskar denna och har den ofta så det är ett blustips), ny långkofta från Gant (födelsedagspresent), gamla svarta favvojeans från Custommade och sneakers från Lacoste.

.

.

 

IMG_9118-2

.
.
Storasyster och hennes bestie fick prova på trapetsen.
.
.

IMG_9174

.
.
Efter en sväng på marknad var det så dax att gå in på den själva cirkusen! Där fanns bla fantastiska hästar och hundar och akrobatcyklister och, så klart, clowner. Alltså clowner är i n t e men grej. Clowner och pantominartister och ni vet såna där ”frysta statypersoner”, brrr. Lite konstiga, arty och oftast heelt oberäkneliga. Jag brukar alltid råka ut för något knas när det gäller just sådana (de gör liksom utfall åt mitt håll) och igår när den, iofs väldigt söta clownen, äntrade manegen så sa jag att ”Oooooh no. En clown. Jag känner på mig att han kommer hit till oss!”
.
.

.
.IMG_918b-2

.
.
Så klart han gjorde. Jag är ju en clownmagnet. Ovan ser ni mig som ”clownbrud” efter att fått följa med bakom scenen och fått fin slöja…
.
.

.
.IMG_9179-2

.
.
Inte min kopp med thé alltså! (På storbildsskärm och allt…)
.
.

.
.IMG_9209

.

.

Så fick jag stå där på manegenkanten och kasta ringar och ha mig och publiken tjöt för att jag var ju så rolig när jag kastade ringarna rakt ut i publiken och inte på Mr Clown som det var tänkt. (Precis som om det var meningen, har ju liksom zero och noll kastkontroll…)

.

.

.

.IMG_9268

.
.

Nej, de andra gjorde klart bättre ifrån sig i manegen!

.

.

.

IMG_9146

.

.
.
IMG_9253.
.
.IMG_9236

.

.
IMG_9273
.
.

Klart mycket bättre (alltså hur kan de göra så där???)

.

.

.

IMG_9294

.
.

En mycket nöjd Bea efter föreställningen och hon ger Cirkus Scott toppbetyg (och roligast var mamma on stage så klart:)

.

.

.

Här har jag idag vaknat med världens huvudvärk och har mest bara legat i sängen och vilat men nu börjar det släppa och det är hög tid att ta tag i dagen! Har en hel del som måste fixas och bla ska vi åka till det stora möbelvaruhuset (behöver ett nytt stort skrivbord till Lolo bla) och jag gissar att vi inte kommer vara direkt själva denna klämdag…:)

.

.

.

Ha nu en fab fredag girls så ses vi snart igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

38 kommentarer till “JAG ÄR MRS CLOWN….

  1. Håller med. Bloggens makt hade kunnat användas på ett bättre sätt. Informera barnen om hur vidrigt det är för djuren, oavsett storlek på cirkus. Jag vägrar konsekvent att gå på cirkus, skulle aldrig falla mig in att stödja den verksamheten.

  2. Blir också ledsen att se att du inte bojkottar att gå på cirkus. Kan på riktigt inte förstå att folk fortfarande går på cirkus år 2015… 🙁

  3. Hahaha, du är ju för SÖT som mrs Clown!! 🙂 Förstår att särskilt barnen var överförtjusta, vilken lyckad kväll!

  4. Jag har bojkottat cirkusar och djurparker sedan många år tillbaka. Tragiskt är vad det är, för dessa djur. Förvånar mig att inte fler kan se det….=(

    1. Håller med… väldigt många som inte inser hur detta livet är för djuren… Tror säkert att cirkusarbetare är snälla och månar om sina djur men ett liv på vägen i en trailer är just inte vad ett djur ska behöva utstå för att ”roa” oss.
      Vi har också bojkottat och förklarat för våra barn hur det är ur djurens perspektiv och våra barn har hållit med oss från första stund. Hoppas fler börjar förklara för sina barn.

  5. Hej!
    Nämen, nu måste ni sluta med det här eviga skällandet på Petras blogg!
    Vad det än är för ämne så hoppar ni på henne. Jag tror att det finns många bland ”natur”-och ”djurvänner”, som inte respekterar naturen för fem öre, om vi börjar rota riktigt. Och för det andra, är det som att slå bloggaren i käften, när hon berättar om något roligt hon har gjort med barnen, eller öppnar sitt liv för oss läsare. Tror ni inte att hon blir ledsen då?

    Jag för min del tackar Petra för en mycket proffsig blogg, som är verkligen feelgood bortsett från de spydiga kommentarerna ibland.
    Kramar, Annikki

    1. Annikki, jag tycker att tonen oftast är väldigt trevlig här inne, mot hur den har varit, den va hemska emellanåt.
      Det är många som reagerar på cirkus, just för att det visats hur det ”egentligen” går till bakom kulisserna, där både djur och människor vansköts. Det är viktigt att belysa problem som inte behövs, och varken cirkusar eller djurparker behövs. Båda två gör mig illa berörd och ledsen.

      Enda stället jag tycker är ok är reservat, där djuren lever så nära sin egen miljö som de kan. Oftast djur som skadats på olika sätt, men sätts inte i bur för det. Å vi är där på deras villkor.

      Det är inte normalt med en tiger i bur, med skrikande och gapande människor runt omkring. Det förstår säker du med. Eller en elefant som ska göra konster på olika pelare.
      Genom att reagera kan vi förändra.

      Det finns så mycket annat man kan ta med sina barn på. Men jag tror att cirkus är på utdöende…annars skänker de inte bort biljetter till de bästa reklammakare som finns, bloggare.
      I all välmening och, jagvillattmänniskoröppnarögonen anda. Bloggare har stort inflytande och många följare.
      //Åsa

  6. hej hej vilken storlek har du i blusen? Finns bara xs kvar. är den stor i storlekarna? tacksam för svar/ Charlotte

  7. Ursäkta mitt ordval men jag skulle aldrig göra något så korkat som att gå på en cirkus som har djur.
    Du måste vara väldigt oinformerad och okunnig ang detta. Vissa saker bör man undvika av solidaritet för djur. Bara för att dina barn tycker att något är jätteroligt så behöver man faktiskt inte göra det. Det finns massor av andra aktiviter som inte skadar någon.

  8. Härliga härliga du … tack för att du förgyller dagarna med dina fina pic 🙂 Trevlig helg ! kramen damen /Giesela

  9. Blir också fruktansvärt ledsen och besviken när jag ser att människor fortfarande går på cirkus, önskar att inget nöje i hela världen skulle överväga rätten till ett drägligt liv för dessa stackars djur. Hemskt tråkigt…

  10. Hej Petra, brukar verkligen ALLTID försvara dig och bloggen när ”gnällkärringarna” sätter igång och hacka på allt och inget men denna gång blev jag också besviken på att du som verkar så klok och smart, väljer att gå på cirkus år 2015! Jag trodde knappt att cirkusar fanns kvar. Jag har rakt och ärligt förklarat för mina barn att vi väljer bort cirkus eftersom djuren far så otroligt illa och de har de förstått. Finns ju så mycket annat kul man kan göra – men just cirkus tycker inte jag är ok.
    Tack för en i övrigt underbar blogg!

  11. Jag tror Cirkus scott som är en stor cirkus sköter sina djur väl. Har hört interjuver från djurskötarna och sett film ,när hästarna får egna hagar med nytt halm.Och träning behöver alla djur ha, för att aktivera sig, och dom får alltid belöning i form av godis .Då är det värre med hundar som ligger själva hemma hela dagar när matte och husse jobbar.Och djurparker har så stor kontroll nu efter det som hände i Eskilstuna.
    Kommer i håg ,hur kul det var när man var liten med cirkus-
    Och hur vi fick gå bakom kulisserna och titta när dom träna hundar på cirkus scott.Och hur kvinnan som träna hundarna pussa på dom efter träning och tog med dom in i husvagnen.
    Så jag tror inte på att dom har det så svårt som folk säger.
    Kul att läsa om en god mor här på bloggen som Petra är och gör så mycket för sina barn

    1. ”egna hagar med nytt halm” ? Känns som du inte har så bra koll på saker och ting?

    2. Jisses, varje ord du skrivit skvallrar om att du är helt okunnig ang djur och djurhållning.
      Du kanske ska söka information ang cirkusars djurhållning någon annanstans än hos Cirkus scott…

    3. Hundar som får pussar och djur som får godis när de gör konster… *Suck* Sånt är definitivt INTE något mått på djur som mår bra och blir rätt behandlade.

      Ja, många djurparken missköter sig men det gör även cirkusar. På en cirkus har djuren dessutom inte någon direkt trygghet då de är utan fasta punkter och har svajiga rutiner och dessutom blir de omkringtransporterade en massa, något som djurparksdjuren är förskonade ifrån.

      1. Ha, ha – ”fritt och värdigt liv”! För det första är det fria livet inte alls ett särskilt värdigt liv för de vilda djuren, och för det andra antar jag att du härmed underkänner samtliga djurägare, all djurhållning, alla skinnprodukter samt all animalisk föda?

  12. Kul att du ställde upp att leka med clownen, jag hade nog aldrig vågat det 🙂 Fina bilder, cirkusscott ser trevligt ut.

    Vad många surF***or du har härinne. Kan de inte låta folk få gå på cirkus ifred och håll era fanatiska djurplågeriåsikter för er själva. Tycker man att cirkus är djurplågeri så kan man berätta det privat om varför man tycker det är så istället för att skriva massa offentligt. Skicka gärna med bevis också eftersom ni är så många som verkar veta att det är så. Ingen vill väl bli utpekad som djurplågare för att man tar med familjen för en trevlig stund på cirkus.

    1. Ok… så man är ”surf***a” för att man är realistisk i sin syn på cirkusar….?!?!? Ursäkta, vilken sten kröp du just fram ifrån?

  13. Så härligt att du bjuder så otroligt på dig själv (ja du gör det ju hela tiden här på bloggen också såklart!!) och att du vågade gå upp ”på scen”!! Kul!! Så himla fin du är i kort hår o tjejerna är ju för söta i sina likadana jackor!! Kram Lisa S

  14. jag brukar tycka att det är upp till var & en att leva sitt liv efter eget ansvar & vilja tro att alla gör det dom anser vara rätt. Då det gäller cirkus så kan jag tyvärr inte göra det & blir varje gång oerhört ledsen att man genom att vara publik sponsrar detta evenamg som är rent fruktansvärt för djuren. Visst, dom får mat & vatten…men att fraktas runt som dom gör. Uppträda på villkor som vi som människor hittat på under rent onaturliga former för dom.
    Jag blir verkligen ledsen då detta fortfarande förekommer år 2015.
    Trodde vi visste bättre än att visa upp dom och göra dom till åtlöje, hålla dom i bur, resandes runt på vägarna, ställas kedjande som dom gör på Gärdet i Sthlm, tränas i shower för att tjänas pengar på…
    Jag förstår det inte.

  15. Nu är det ju så att Cirkus Scott inte har ”exotiska” djur längre utan enbart hästar och hundar i årets föreställning. Enligt turnéplanen ligger de still flera dagar på samma ort och turnén pågår några månader. Dvs djuren transporteras inte otroligt länge/mycket. Att jämföra med exvis tävlingshästar etc. Kontrollen på djurtransporter är förhållandevis god i Sverige. Långa transporter övervakas särskilt. Det finns nog faktiskt betydligt större djurskyddsproblem än detta, tyvärr.

  16. Alltså ursäkta men alla ni som klagar på cirkus. Går ni inte på zoo heller?
    Cirkus Scott har ju bara hästar och hundar nu. Vad är skillnaden på att ha tävlingshästar som åker runt på olika tävlings eller hundar på utställningar. Fattar inte varför ni inte kan strunta i att kommentera om ni bara ska klaga.

    Ni ser ut som ni haft en jättefin dag! Jag har fått biljetter till föreställningen på Gärdet i Stockholm i augusti. Längtar efter en familkedag :)! Kram

    1. Jag går absolut INTE på zoo heller, dit går man om man inte förstår bättre eller inte bryr sig om djurens välmående och rätt till frihet. Många verkar tro att ”regler” gör att alla djur tas om hand och att det är ok att förvara dem i fångenskap, att de mår bra av det. Då är man riktigt illa ute! De finns inte till för att underhålla oss människor.

  17. Fantastiska bilder! Förstå vilka vackra bilder era barn kommer ha tillgång till när de blir äldre. Roliga minnen.

  18. Tror nog någon myndighet i ordnings-Sverige har koll på de cirkusar som landet har. Tycker det är större djurplågeri när lägenhetsinnehavare skaffar hund och har den där när man själv går till jobbet.

  19. Det spelar ingen roll om man själv tycker det är roligt att gå på circus som har djur, man gör det bara inte!!! Gynna inte den här typen av verksamhet!! Tänk efter lite!!

  20. Hej! Sluta upp alla prettomammor eller vad f-n ni nu är! Cirkus finns och har funnits hur länge som helst och det är inte ett dugg synd om djuren! Isåfall kan ni sluta släpa med er era barn till zoo också men det gör ni förstås inte. Däremot gör jag hellre reklam för en riktig cirkus som turnerar hela Sverige runt (inte bara i storstadsregionen) dvs CIRKUS MAXIMUM som alla har möjlighet ta det av!! Kvalite, fartfyllt, clowner och…ja djur såklart. Sluta sjåpa!!Finns så mycket värre saker i Sverige/världen att reagera på så lägg era aggressioner på det istället. Hejja HoP som väljer Cirkus men…välj Maximum nästa ggn :)! Kram Sissi

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg