NEW IN & VÄGGFÄRGEN GREY OF PHILIA

.
.
.IMG_2511.

.

Tadaaa – ny soupertjusig soffa från Blackballoon i vårt casa! Kuddarna i soffan är från Garbo Interior i Stockholm. De var verkligen tookdyra  men jag kunde inte motstå dem och de blev ju perfekta hos oss (den indigoblå kudden i Ghostsoffan på picset nedan är också från Garbo).

.

..

.

.

Bonjour snyggingar!

.

.

.

.
.

Svårt att ta fina pics en sån här mörk grå dag som denna onsdag men det blev såå fint med den nästan 3 m långa soffan i vardagsrummet. Maffigt liksom:) Snyggsoffan har jag beställt genom netbutiken Blackballoon.se (och jag visar den här på bloggen i samarbete med den butiken) och märket är Tine K. Modern och stram men ändå mysig och inbjudande, en klassiker helt enkelt! Och idag ska jag också än n t l i g e n måla klart bokhyllan så att den kan fyllas också. Typ det enda som är kvar och gör jag inte den sista strykningen idag så har jag en känsla av att det aldrig blir av haha (har lärt mig att man ska göra saker direkt när man har stort hus. Annars läggs det bara i den där eviga ”must-do-högen” ni vet:)

.

.

IMG_2495-4

..

.

.
.

Många m å n g a har frågat efter vardagsrumsfärgen! Ja den är lite speciell och jag är väldans väldans nöjd med den faktiskt (det tog lite tid att få fram den) Hur ska jag förklara denna nu? Ni ser ju själva på bilderna och den är grå fast inte bara vanlig ”grå” eller blå-grå utan mer varm grå utan att vara klassisk greige. Färgen är både kall och varm och drar ibland åt svagt svagt grönt beroende på väder. Det är en väldigt behaglig och lite lyxig färg och om ni ska köpa den så är det Nordsjös X-tra matt och på Erikslund i Västerås heter den Philia Special (och jag såg i kommentarsfältet att den nu heter Grey of Philia på Nordsjö i Haninge efter att många frågat efter den där. Kul! UPPDATERING! Fel av mig! Det är vår sovrumsfärg som de kallar Grey of Philia. Nordsjökod till greigefärgen i sovrummet är istället wTR 51.97  wY1 1.17 wZ1 72.66 och detta recept gäller en 10 l burk) Nordsjökod i vardagsrummet är wTR 4.9 wTY 15.5 wZ1 12.75 och detta receot gäller en 5 l burk (jag har inte NCS-koden tyvärr:S).

.

.

..

Lite seg bloggerska tillbaka här efter två dagar med jobbig migrän! Tror att det är vädret det beror på för i vår Småstad har det bara varit såå klibbigt och kvavt och tryckande, pjuuuh. Men nu verkar det faktiskt spricka upp på himlen utanför och jag ska ta med mig Beabus på cykel ner till Mälarsstranden för ett litet dopp (vi har bara ett par minuter ner till sjön från där vi bor:)

.

.

.

.

IMG_2498-3..

.

.

.
.
Är just väldigt förtjust i det ombonade och lite lyxiga och pastellfärger och petroleum och blått och mässing. Mmm. Vill inte ha hårda kontraster utan mjukt och behagligt och då gör de där väggarna med färg s å himla mycket. De liksom sluter sig runt rummen och håller ihop dem:) Om någon undrar över den nästan pärlemorglänsande stora mattan (många frågar om denna också) så kommer den från NTK och jag har köpt den hos Zandvoort i Sickla.

.

.

.

Ha nu en fin dag så ses vi snart igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

42 kommentarer till “NEW IN & VÄGGFÄRGEN GREY OF PHILIA

  1. Men snyggelisnyggsnyggt Petra, riktigt lyxigt och vackert ombonat har ni fått det, måste kännas underbart.
    Mycket blått och mässing i inredningen hos mig oxå nu, var precis och hämtade ut en Hortus kruka i mässing. Ska ha den på ett skåp jag målat i en midnattsblå färg. Älskar Vogue skåp 64 från Decotique, men har gjort en egen budgetvariant på det med skåp från Ikea istället 😉

    Ser fram emot att få se mer av resten av er makeover i huset, Trulles rum och mer av köket tack 🙂

    Kram kram

  2. Hej, så underbart snyggt och klassiskt fräscht det blivit! Nu ser det lyxigt och vuxet ut enligt mig. Du visar nya soffan i samarbete med Blackballoon, är det en soffa som kommer stanna kvar eller visas den bara för butikens skull?

    Hur är dynorna? Är Valen XL från Sweef skönare?

    Vänligen
    Nadja

    1. Tack! I samarbete med betyder att jag får ersättning för att visa soffan. Och den kommer att stanna. Och Sweefen är lite mulligare och djupare och skönare att slappa i:)

  3. Hei Petra, jeg har personlig 2 Tine k sofaer+ gervasoni loveseat. Elsker dem alle<3 Jeg lurer på hvilke trekke du har til tine k sofaen din? Jazz eller lin? Takk:) kram fra Norge

  4. Hej!
    Jag undrar hur Tine K soffan är och sitta i? Har letat soffa länge och har funderat på just denna men vet inte om det går att provsitta den någonstans. Jag ska ha den i TV rummet. Höjden är 90 cm står det men menar de kuddarna då eller armstödet? Hoppas du kan hjälpa mig :)/ Kram

    1. Den är skön! På ett lite stramt sätt:) Det är inte en särskilt djup soffa och den är ganska fast så det är ingen ”fluffig” sak direkt som man kan ligga och skeda två i framför en mysig film:) Vill man ha det i tvrummet (som jag gärna vill) skulle jag välja en annan soffa. Men den är mycket bekväm att sitta och umgås i så är den toksnygg och känns lyxig i sin enkelhet (har dock inte måtten här men det måste stå på hemsidan?)

  5. Du är en avsina främsta inspirationskällor:). Vill bara be dig om en sak.. Kan du inte lägga alla tips på färger, koder osv i en kategori? Så slipper jag leta, och fundera, vad såg jag det?
    Och du har möjligtvis inte något tips på en fin beige färg till väggar? Köpte nämligen soffan först och tyvärr passar inte grått där.

  6. Vad är förändringen i ditt hem? Skulle det inte bli mer hotellstil, en mer klädd stil? Jag tycker inte att det är så stor skillnad. Ljust, modern stil är det fortfarande, med lite nya moderna möbler.

    1. Vad man menar med hotelstil är nog lite olika eftersom det finns många olika hotel:) Förändringen i själva huset är att vi främst fått in färg och målat precis alla ytskikt. Vi har ex murrig Morristapet i entrén och nästan alla väggar är grå i olika vackra nyanser. Förut var alla väggar i huset målade i vanligt vitt. Vi har även bytt alla lister och foder och bytt dörrar till tidsenliga och skaffat elementskydd och platsbyggd bokhylla och målat hela köket och bytt golv och bänkskivor. Stora tjocka mattor i alla rum och mjuka lyxiga gardiner ska komma upp så småningom. Vill ju ha en modern stil med inslag av det klassiska (främst med hjälp av vårat gamla hus och dess detaljer) designklassiker och tillför gärna antika föremål när jag finner något som passar. Så gott som allt svart vi haft är sålt och borta och jag har tillfört pasteller istället och mer ska komma. Är över det helt färglösa och börjar succesivt ta in kulörer och önskar även många fina tavlor med färg:) Kolla på pics från ex julafton så ser du ex skillanden i just detta rum http://houseofphilia.elsasentourage.se/2014/12/25/gooood-juldaaaag/ Försöker skapa en mer ”vuxen” och elegant stil hemma.

      1. Det har du verkligen åstadkommit också, supersnyggt har det blivit!! 🙂 <3

  7. Kul att följa er renovering! Undrar lite över skåpen du målat om, rollar du eller penselstryker du dem?
    Fortsatt skön och förhoppningsvis SOLIG sommar!/ Catarina

    1. Roligt att du tycker det!:)

      Jag rollar först och kör sen med en sån där bred pensel som gör ränder.

      Solig sommar till dig med!

  8. Så fint! Man ser att du har fått inspiration från Sanna Fischer och Ida Carrol, som verkligen också har inspirerat mig!

  9. Skulle du vilja lägga ut vilken burkstorlek dina kulörrecept avser så kulörerna blir korrekta? Stort tack!! Vänligen, Jenny

  10. Väldigt vacker väggfärg. Jag älskar grått och det ser ut som att du har hittat den perfekta nyansen. Riktigt snyggt att kombinera med vita soffor också, fast det skulle aldrig fungera för mig eftersom jag har hundarna i soffan 🙂

  11. Hej Petra! Kulörrecepten säger tyvärr inte så mycket om man inte vet storlek på färgburken/burkarna du läste på. Kan bli ganska så överraskad annars när man kommer hem och öppnar burken 😉

  12. Hej,
    Ni har det så otroligt fint och smakfullt. Gillar din blogg skarpt.
    Jag är på jakt efter en soffa och väljer mellan Ghost och Tine K soffan och blev så glad när jag såg att du har båda. Vill ha en skön mysig soffa så skulle vilja höra med dig vilken du skulle rekommendera om du skulle välja en av dem. Du får gärna mailadress svaret
    Tusen tack på förhand

  13. So nice! Is the fabric of your new Tine K Home sofa cotton canvas or 100% linen?

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg