FRAM MED HÖSTGRYTAN


.

.

M u m s!

(Våra ovala tallrikar är från Ikea om någon av er kanske vill veta det:)

.

.

.

Todelooo!

.

.

Sjuk bloggerska här idag! Feber och frussen och ont i kroppen, usch och fy. Ligger i sängen och under duntäcket och dricker thé och äter ostfrallor (bäddade som tur nog rent igår och tvättade alla dunkuddar så det är en mycket fräsch säng iaf:) Bästa svärmor är här och tar hand om Moje och jag hör på hans små tjut där nere i köket att de har hur kul som helst. På vinden är Lolo och hennes bästis och spelar hit-lista-musik h ö g t och fnittrar och Bea tittar på film ute i tvrummet så det är liv här hos mig vill jag lova. Mysigt att ligga här och vara lite ömklig och vara omgiven av alla dessa ljud ändå!

.

Hurusomhelst. Tänkte att jag ska tipsa om ett suveränt recept på en kycklinggryta gjord i vår CrockPott och som jag fick till igår. I 7 timmar stod den och kojsade till sig och spred ljuvlig doft i köket. Den blev s å bra, tom kräsna Bea tyckte den var smaskens! Nyttig också, typ nästan inget fett alls och det är ju aldrig fel (Jo det är bacon i grytan men nått fett måste det få vara inte sant) Har du ingen Crock Pott? Men skaffa en dåå! Nä jag bara skoja, det går säkert att få till en god gryta av detta recept med en vanlig kastrull på spisen också:)

.

Here we go:

.

 

700-800 g kycklingfilé
2 gula lökar
3 st vitlöksklyftor
2 dl kycklingbuljong + 1 dl rödvin
200 g champinjoner
1 pkt bacon
1 burk körsbärstomater
1/2 röd chili
Timjan
Basilika
Timjan
Salt och peppar

.

Hacka lök, vitlök och chili. Skär champinjonerna i kvartar, strimla baconet och skär kycklingfilén i munsbitar. Bryn kycklingen i olja tillsammans med lök, vitlök, chili, champinjoner och bacon. Salta och peppra. Lägg över i din Crock-Pot, häll på buljong, vin och tomater. Tillaga på låg effekt i 7 timmar . När allt är klart smaka av med salt och peppar. Tillsätt färsk basilika och timjan till serveringen (och red gärna med lite Mörk Maizena – det gjorde jag) Njut.

.

.

Ha nu en skön måndagskväll!

.

.

KRAM

.

.

,

1 kommentar till “FRAM MED HÖSTGRYTAN

  1. Eftersom att du är nyopererad hade jag kontaktat läkare bums angående febern. Du kan ha fått en infektion och är det så och den sitter nere i buken kan det bli allvarligt. Bättre med en antibiotikakur mer i ditt läge. Snälla gör det. Ring läkaren.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg