SÖNDAGSBRUNCH

..

Visst är det bara såå himla mysigt med söndagsfrukostar! Eller söndagsbrunch som det blev denna dag:) Duka lite fint i matsalen och tända massa ljus och en sprakande brasa och spela soft Ella Fitzgerald medans mjuka stora snöflingor faller i mänger utanför fönsterdörrarna….

.

.

Bonjour mes amis!

.

Ja nu är vi hemma igen! Har ju tagit en liten paus från er ett par dygn för att jag helt enkelt inte ville skriva om var vi har varit och vad vi har gjort…

.

Ville hålla det privat men ja det blev ju massa anonym (givetvis) ilska i kommentarsfältet ändå. Som det blir så ofta här tyvärr, en så tråkig och arg stämning här inne (och ja man får ha en åsikt men då kanske det räcker med att leverera den och förmedla en gång? Och på ett artigt sätt? Tänk på att det är så mycket bättre om man konverserar på nätet som man gör irl. Tror verkligen inte att en del av er skulle gå på så som ni gör mot en människa då. Typ en annan mamma på förskolan eller arbetskamrat eller whatever som väljer att inte göra exakt som ni)

Det är Pandemi  och vi förhåller oss till det på det bästa sätt vi vet och som vi finner lämpligt och givetvis lagligt. Vi vill ju inte bli smittade vi heller så klart och bli sjuka?  Vi är också oroliga och rädda. Många av er som inte gör något överhuvudtaget (alltså inte ens går till affären) vill ju påpeka för oss andra att det är för alla andras skull de gör så.. Vi har haft viruset runt oss i snart ett år och våra politiker vill inte att vi stänger ner helt och att vi stänger in oss utan har gett oss råd och vi följer dem. Jag lever inte helt isolerad och har fortfarande inte blivit drabbad av viruset och det är kanske för att jag verkligen försöker hålla avstånd, undviker folksamlingar och tvättar och spritar osv osv  eller så har jag bara haft tur..  Jag arbetar hemifrån, vi har väldigt lite socialt umgänge nu men vi går på restaurang någon gång ibland, vi har gjort några resor, besökt några butiker. Går omvägar runt folk och försöker verkligen hålla två meters avstånd. Jag hatar inte på er som åker till Ullared eller Ikea och trängs bland folk och köar, även om jag aldrig skulle göra det själv! Är jag ett par dagar på annan ort och möter en handfull personer och håller mitt avstånd så känns det ok. Många av er resonerar som jag, andra inte. Men jag kan få viruset idag eller när som helst, det finns överallt numera och ja var försiktiga ni med och använd sunt förnuft och försök att hantera er eventuella ilska och frustration. Jag har ingen i min närhet som har drabbats svårt, kanske hade jag valt ett annat sätt att vara då? (Pga den här pandemin har vi valt att inte träffa någon av mina föräldrar öht på väldigt lång tid, ca 8 månader. Inte ens en vink på avstånd eftersom de är ensamma och isolerade på Gotland. Det är också sorgligt)

.,

,.

,,

Funderar på ev ny lampa hit, därför har inte min klassiska PH 4½-4 kommit upp än… Har ingen brådska dock, tycker det är lite härligt med att fundera lite… kanske byta ut matsalsstolarna också… (och blir något mer till salu så lovar jag att hojta:)

.

.

Nu ska jag klä på mig och min lilla prins varma kläder här och så ska vi ge oss ut på gården och bygga snögubbar tillsammans! Han har pratat om det sen november typ och nu ÄNTLIGEN  har vi fått massa snö så det räcker tjohooo:)

.

.

Önskar er en finfin söndag!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

66 kommentarer till “SÖNDAGSBRUNCH

 1. Om du ska sälja PH-lampan är jag första spekulant 🙂 Skulle passa perfekt i min sommarstuga, hoppas i så fall du annonserar på bloggen!
  (Och tänk på att vi är väldigt, väldigt många som för det mesta gillar din blogg, som tycker du verkar vara en skön typ, med en befriande humor och sinne för det vackra)

 2. Färgkoden? Går det att få den? Ska prata med målaren i morgon om målning. Flyttar in i ny lägenhet. Om det inte går kan du ge den förra gråa färgkoden? Skulle underlätta för mej ♡♡♡

  1. Den förra grå färgkoden var HoP light grey och ungefär som hälften 1000-N med hälften 1502-Y fast liite rödare. Har testat o jämfört. Denna kod kommer snart skrev hon tidigare:)

     1. Observera dock att senaste väggfärgen (den på bilden ovan) är ny – Inte samma som finns i Nordsjö-länken!

 3. Du har så fint Petra. Får så mycket inspiration här ifrån.
  Håller just nu på o renoverar sonens rum, gör dock allt själv.
  Nästa rum är dotterns som vill ha ett Bea rum. Får se hur det går eftersom takhöjden är betydligt lägre än vad er ser ut att vara.
  Det är trist när det blir mycket negativt här inne, kan förstå det på sätt o vis, men det är inte förbjudet att resa så folk gör ju som man vill.

 4. Vilken frukost du bjuder på!
  Gillar du inte Y-stolen längre? Spännande vad du tänker byta ut till.

 5. Jag är nog dessvärre en av dom som anser att det inte är ok. Jag läser en del bloggar/instagram & uppriktigt besviken på dom allra flesta influensers som jag anser ska föregå med hyfsat gott exempel med Så många som följer er & ser det upp till er. Tycker inte man kan jämföra med att gå på affären & handla mat. Det måste man allra oftast. Men just att åka på spa, fjällen, utomlands det är inte ett måste i dagläget. ALLA tycker att detta bokstavligen suger och man är på bristningsgränsen av denna pandemi. Men om man bara kunde hjälpas åt att hålla ut & ”ha det tråkigt” en stund till så vi kommer ut på andra sidan inom snar framtid.

  1. Ja, jag förstår att du kan känna så, men jag tänker faktiskt tvärtom att de som faktiskt kan ta risken att bli smittad faktiskt också kan göra dessa tillåtna utflykter så att inte alla Hotel, restauranter och annat blir lidande mer än nödvändigt.

 6. Jag tycker att det är konstigt att man tolkar FHM:s råd så olika. För mig är det helt otänkbart att både åka iväg för att åka skidor och bo på hotell eller äta ute på restaurang. Frida med bloggen Trendenser gjorde ett bra inlägg, gå in på trendenser.se och läs.

  Mvh Åsa

  1. Men det är just det, vi måste få göra på allra bästa sätt efter egen förmåga men inte upphöra med allt. Vi vet att samhället inte kan stängas, vi vet att verksamheter och jobb måste finnas kvar efter detta och vi v e t hur man beter sig för att ändå undvika smitta. Avstånd och hänsyn. Att skamma och dra alla människor som kanske besöker ett fjäll (de som gör en dagsutflykt till en skidbacke med utomhusaktivitet är lika hänsynslösa som de som trängs i SkiStarbarer) är bara totalt onödigt. Du gör säkert massor av val som jag inte skulle göra. Finns mängder med saker man kan skamma andra med, som passar ens egna ideal, behov, ekonomi, försörjning och agenda osv

  2. Åsa, våra skidanläggningar hålls öppna och FHM säger också att det är viktigt att vara fysiskt aktiv och vistas utomhus. FHM säger också att en total nedstängning eller blockering av butiker/anläggningar etc får andra, förödande konsekvenser för människor och samhällen. Hur i herrans namn kan du då tycka att det är konstigt om vi tolkar olika? Min tolkning, som jag känner mig trygg med, är att jag absolut inte trängs med andra, skidar i backe eller spår, äter nån enstaka middag på restaurang under förutsättning att det verkar ok ur trängselsynpunkt och i övrigt bara umgås med min familj. Låter det ok för dig?

  3. Jag håller med dig. Att man tolkar så olika? Man tolkar på det sättet som passar en själv.
   Bad om ursäkt f mitt gapiga skrivande, men kände verkligen att jag också blev väldigt påhoppad av många. Men visst hade det räckt med 1 kommentar.
   De avråder från icke nödvändiga resor. Å jag tycker ett spa känns som just en sådan. Solsemester likaså.

   Kan jag kommentera på ngt annat sätt än anonymt? Skulle vara mitt efternamn då, men det är inte unikt heller 😅
   Ja, skulle någon vän till mig resa nu, så skulle jag säga min mening. Absolut.

   Önskar dig en trevlig kväll Petra och jag förstår även hur du resonerar.

   1. Nä jag tolkar det inte som det passar mig, jag tolkar det på det sätt jag tror är tryggt och säkert för oss alla. Däremot tänker jag inte gå i polemik med dig gällande pandemitolkning, på en inredningsblogg. Det enda det skapar är att jag får tillfredsställelsen att säga vad jag tycker, på ett forum där det inte får något genomslag. Alltså totalt fruktlöst om du frågar mig. Det där att få sista ordet och att prompt få säga min mening bara för att jag kan, ger mig ingen näring alls. Ingen annan heller tror jag 🙂

   2. Uppskattar att du bad om ursäkt men det var ändå lite onödigt att kommentera och kritisera Petra. Ja, jag försvarar henne för jag lever likadant själv. Du har så klart rätt till din åsikt men tänk dig för innan du uttrycker den här; vad uppnår du med din åsikt? På vilket bidrar du till positivt klimat här med din kommentar?

    Allt gott.

  1. Hej❤️ Läste inlägget från tendenser och kan verkligen relatera… min familj bor o Spanien och vi har inte sätts sen pandemin startade och när man då ser folk åka på semester till Spanien så känns det som att om någon skulle få åka borde det ju vara vi med familj på annan ort. Och säg inte att det är lagligt att resa… det finns moral, etik och hänsyn med ❤️

 7. Så härligt med all snö vi äntligen fått i våran småstad 🙂 Älskart!

  Jag kan förstå att man åsikter men man kan välja hur man förmedlar dem och sen ha i åtanke att alla är vi olika med olika förutsättningar. Vi får helt enkelt hoppas och tro att alla gör så gott de kan. Och då vi inte har lagar som säger hur vi ska göra kommer det tolkas olika. Jag driver en salong och är glad att det ändå är folk som fortsätter besöka oss trots det vart avrådan till det flera gånger. Annars skulle jag inte ha mitt företag kvar.

  Önskar dig en fin söndag, och tack för att du fortsätter inspirera med ditt vackra hem. Uppskattas extra mycket just i dessa tider.
  Kram

 8. Hej!
  Rekommenderad läsning är alltid utomordentlige Johan Hakelius krönika i Expressen från 1/1 2021
  God fortsättning på det nya året.
  Eva

  1. Nej, det kan man inte. För sjukvårdens skull SKA du inte utsätta dig för risker i onödan, som att köra bil i onödan (till fjällen ex) åka skidor (i fjällen). Allt man kan göra för att inte hamna i ett läge där man kan behöva uppsöka sjukvården i onödan.

  2. Hur menar du nu A-K? Dalarnas vårdförbund gick innan helgerna ut och sa att de inte önskar mer belastning på vården där. Ändå åker många influensers till Dalarna och Åre och skriver om att de håller avstånd och att de ifall de känner sig krassliga åker hem till Sthlm.
   Anledningen att det går att hålla avstånd är för att andra är solidariska och håller sig hemma. Och jag tror inte en sekund på att man sätter sig i bilen till Sthlm med en unge som fått ett benbrott, korsbandsskada eller hjärnskakning.
   Kan verkligen inte förstå hur man tänker, så ledsamt att läsa.

   1. Och Region Dalarna välkomnar besökare och alla anläggningar, restauranger och liftar etc är öppna och därför åker influensers och icke influensers dit. Vi valde att besöka en liten anläggning inte långt från där vi bor och var där ett par timmar och var inte nära andra. Vi kände att det var rimligt och vi kan diskutera detta i en evighet men inget fel eller olagligt i detta om inte våra politiker säger och bestämmer något annat. Om precis alla stannat hemma denna vinter så hade många många verksamheter fått upphöra, det är väl bra att de som tar smittan på allvar och håller avstånd fortsätter att nyttja fjällvärlden.

    1. Vad är viktigast? Att anläggningarna stänger en säsong eller att cancersjuka får sina operationer?? Just nu är sjukvården så belastad att till och med bla canceroperationer måste ställas in👿

     1. Det är knappast pga skidanläggningarna som vi har så stor spridning. Häng inte upp dig på skidåkningen utan lyft blicken och tänk i ett större ekonomiskt samhällsperspektiv.

 9. Det bästa man kan göra är att se om sitt eget och inte lägga någon energi på vad andra gör. Att låta varandra ta ansvar utan att lägga sig i är att få låta varandra vara vuxna och självständiga individer. Det finns olika sätt att må bra på och ett sätt att må mindre bra på är att tycka till om vad andra gör, jämföra sig med andra och snacka skit om det. Testa att skita i att bry er (ni som bryr er om vad alla andra sysslar med), testa att tänka att det där får hen göra, jag vill inte göra så men jag behöver inte lägga några värderingar i vad hen gör. Testa! Det kan dessutom leda till lite sinnesro och glädje.

  1. Men är det inte en väldigt speciell tid vi lever i nu? Är det ens möjligt att i n t e bry sig om hur andra agerar? Vi är mitt i en pandemi o summan av hur vi agerar NU ser vi ett resultat av i vården, och där går, så vitt jag vet vårdpersonalen fullständigt på knäna.

   Jag läste precis ett citat som jag tycker är mycket tänkvärt ”Why should you care when other people don’t? Because if no one cares then everyone loses.” Kärlek till alla ❤️

 10. Ja, jösses! Aldrig har väl ett garderobsinlägg varit så kommenterat! ( Blev nyfiken och ögnade först nu. Tänker inte lägga mig i den debatten. ) Men frukosten ser himla god ut! Keep up the good work!🌷🌷🌷

 11. Oavsett lagligt eller ej! Extremt egoistiskt att bege sig iväg och eventuellt belasta sjukvården i en region man inte tillhör.
  Förstår verkligen hur viktigt det är att stoltsera med att visa hur mycket ni har råd att göra. Men det blir patetiskt i slutänden. Riktigt patetiskt.

  1. Det har inte med ens ekonomi att göra! Snälla, rara människa; håll inne alla dina negativa kommentarer. Du vinner ingenting på att uttrycka dig så negativt och elakt. Eller säger du så till folk face to face också? Tror inte det.

    1. Eller så håller du inne med sina kommentarer, lilla Caroline. Det här är INTE rätt forum, ägna din tid åt att påverka politikerna istället. Tack!

    2. Var det det enda du lyckades kontra med? Tolkar det som om att du gömmer dig bakom skärmen och inte säger rakt ut till folk när du möter någon och tycker de bryter mot restriktionerna.

     Hade du själv tyckt att du vann något på att skriva negativt hade du svarat mig. Nu sjönk du bara ner till sandlådenivån.

     1. Inte värt att få in i huvudet på vissa av er hur urbota dumt ni beter er.
      Jag hoppas verkligen att ni eller någon nära inte drabbas av covid eller annan hemsk sjukdom. Lägg ner! Och stanna i din sandlåda/ankdamm och blunda för hur verkligheten ser ut för oss som sliter och jobbar.
      Tänker inte bemöta detta mer. Och ja, jag gav fru Philia kritik, som jag står för.
      Har inga problem att påpeka för ngn om man inte följer restriktionerna. Möts dock tyvärr av din sort Katarina!
      Ha en ofantligt trevlig kväll.

 12. Visst är det härligt med snö❄️ Det blir ju lite ljusare också. Mysigt med lång skön söndagsfrukost🤎! Så kul att följa dina projekt hemma.
  Kram

 13. Bry dig inte, Petra! Stå på dig och låt det här rinna av dig. Vi är många som hållit oss friska tack vare att vi hållit avstånd, inte träffat folk, tvättat händerna och varit allmänt försiktiga. Klart vi ska fortsätta med det. Och fortsätta konsumera och på så sätt hålla igång ekonomin.

 14. Tänk att många har så mycket åsikter om allt . Dom som skriker mest är nog dom som egentligen borde tänka på hur dom beter dig i pandemin .

  Hör av dig om ni ska sälja y-stolarna bor här i Vässan och köper dom gärna 😊

 15. Men, är det verkligen hat vi ser i kommentarerna? Möjligen oliktänkande och en stor portion frustration – vilket är förståeligt – men hat?
  Ni som, mot bakgrund av 9433 döda (and counting) och en sjukvård nära kollaps, tycker att det är upp till var och en att göra som de vill (i en global epidemi där dina beslut påverkar alla andra), vad anser ni är en nödvändig resa? Och vilka är det som ska följa myndigheternas råd och rekommendationer? Jag är på riktigt nyfiken.

 16. Takk for superfin inspirasjon Petra.Som norsk så synes jeg at det er interessant å lese kommentarene her inne.Vi er alle rammet av samme pandemi men forskjellene mellom Norge og Sverige er jo enorme.Vi har 472 døde av Covid 19 i Norge.Sverige har over 9000 døde.

 17. Jag tycker att vi måste vara snälla mot varandra i dessa tider. Försöka lita på att våra medmänniskor gör det bästa för att hålla avstånd och att inte sprida smittan. Alla gör vi olika val i denna pandemi. Men att påpeka vem som gör fel eller hur någon borde gjort tycker jag är onödigt. ❤️ Så länge man följer dom rekommendationer som finns gör man ju rätt, och eftersom att dom kan tolkas på fler olika sätt så finns många rätt. För mig är det viktigt att hjälpa dom verksamheter som går på knäna också, jag tror inte på att stänga smittan ute men på att hålla ner spridningen.
  Kram på er!

 18. Tack för all inspiration,alltid så roligt och givande att läsa dina inlägg Petra!
  Vilken mysig brunch!
  Jag är seriös spekulant på Y-stolarna,om du bestämmer att sälja dem.

 19. Det var så länge sedan som jag åt brunch. Så mysigt ju att göra tillsammans med barnen. Allt ser så himla gott ut. Blev galet sugen på smoothie faktiskt fast det är så kallt….

 20. Vansinne att man inte kan vara snäll i kommentarsfältet och hålla en god ton (kolla ip-nr, kan vara samma person som skriver under olika namn). Det sticker i mångas ögon då råden säger ”umgås bara med de du bor tillsammans med”, ”besök inga köpcentrum, gym, frisörer osv” och många lever som vanligt medans många andra av oss inte sett våra nära och kära sen pandemin börjat. Det är dock aldrig ok att hoppa på någon oavsett.
  Tack för en härlig blogg 😍

  1. Inte ens Tegnell håller råden… Han firade jul med sina vuxna barn som han inte bor med… Svensja strategin krackelerar.

 21. Släng ut klassikerna och skiten bara😂
  En annan köper lite nytt från Rusta p g a Coronatristess.
  Lite olika där.

 22. Jag förstår varför människor blir irriterade när vården är så överbelastad och om inte spridningen kan hållas nere så är det inte säkert att alla som behöver vård kan få det. Om man själv eller någon nära har oturen att bli smittad och behöver intensivvård är man då även beredd att avstå vårdplatsen? Människor inom vården är inga supermäniskor och många kanske inte orkar hur länge som helst med den hemska belastning de utsätts för. Jag hade inte pallat en dag att se människor dö och hantera närståendes förtvivlan.

  1. Nej, vi är inga supermänniskor eller robotar som orkar jobba 24/7. Vi är trötta. Och snart kommer vi lämna våra jobb för vi orkar inte mer. Vem ska då ta hand om er ?
   SSK

 23. Tittar dagligen på din blogg och väntar på mer inspo. Längtar till du kommer med fler bilder på er renovering och nya köp. Int emot man kan göra nu så blir mkt letande till hemmet.
  Jag önskar att du lägger en före och efter bild på samma vinkel och rum, för att kunna se och jämför färgerna på väggen:) Blir lite sugen på er nya färg men älskar även dina tidigare färger.

 24. Så trött på alla som har åsikter om vad man får och inte får göra. Viktigaste är att man gör det man känner är rätt, rätt att man gör sitt bästa att inte sprida smittan samtidigt som man vill att inga företag går omkull. I dessa jobba tider så ge sprider vi kärlek, värme och omtanke🧡 . Tack Petra för du ger mig inspiration och glädje genom din fina blogg.

 25. Såväl Tegnell, ministrar och andra företrädare för våra stora myndigheter både reser och shoppar. Det är helt enkelt helt okej så länge man använder sunt förnuft och allmänt vett. Punkt slut.

 26. Åå såå spännande å följa inredningen 🙂 är såå nyfiken på vilka köksstolar du är sugen på/funderar på att ha istället?
  Det gör något med en efter jul, här inhandlades franska tulpaner i aprikos nyans och blommande orangerosa blommor 🌷 🧡💛som det piggar upp! Kan vi inte få se dina tankar kring inköp/inredningen eller måååste vi vääänta tåååålmodigt😘😅😉☺️🤩

 27. Tittar in här lite då och då och blir alltid lika inspirerad:-)
  Något som har slagit mig det senaste när man tar sig tid att läsa kommentarer oavsett om inlägget är från influensers eller kändisar så är det aldrig det jag läser i bloggen som provocerar mig eller rädslan för pandemin utan det är alla självutnämnda coronapoliser, inlägg efter inlägg och deras försvar är ALLTID att det är enbart dessa människor i samhället som tänker och hela tiden gör rätt, ALLA andra är fullständigt galna och bara gör saker hela dagarna för att sprida viruset vidare… Utifrån de löpande restriktioner vi får till oss har jag och min familj stenkoll på vad man får och bör göra, känner mig faktiskt trygg i mig själv… men det jag inte kan hantera eller själv göra något åt för att slippa ha i min vardag är alla dessa coronapoliser, ni är 1000 gånger värre än pandemin!, jag är livrädd för er för ni är helt oberäkneliga och er går inte att skydda sig emot oavsett 2 meters avstånd, handhygien eller arbeta hemifrån! vad ska alla ni göra när vi äntligen kommer kunna se denna tiden i backspegeln? Jag har aldrig i hela mitt liv hört, lyssnat eller läst så mycket från så många allvetare, det finns inget stopp på er. Som sagt, jag är livrädd för er och jag är livrädd att någon jag tycker om ska råka ut för er!
  Varför skulle det vara provocerande att i skrift skriva att man längtar efter att resa, leva som vanligt, att äntligen kunna styra min egen vardag – berätta gärna vad felet är…att drömma om allt man vill göra när det blir som vanligt igen?, gör inte alla ni det?
  I min familj pratar vi dagligen om allt vi ska göra när detta är över – betyder det att vi inte tar pandemin på allvar då???
  Berätta gärna!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *