EN SÅ FIN LJUSSTAKE & BOKTIPS

.
.
.

IMG_4456
.
.IMG_4454


.

När jag var på Öbergs färghandel i Västerås och beställde lite zebratapeter (yay!) så fann jag så fantastiskt fina och lyxiga små marmorljusstakar med kopparplatta (i riktig snygg marmor, inte alltid de är i det:). Tyvärr kastade jag kartongerna direkt i soporna utan att kika vad det var för märke så jag kan inte skriva det (de har ett M som stämpel under, en ledtråd till er som undrar:)

.

.IMG_4460-2

.

.

IMG_4467

.
.

En av ljusstakarna (jag köpte två i olika höjder) står nu på sidoskåpet (som är från Ikea, många frågar om det) och gör sällskap med vårt bröllopsfoto (härrrliga minne:) och vacker ros och lite böcker. Tips! Om du har fina coffee-table-books så missa inte allt vackert som finns i dem också. Jag låter några ligga uppslagna lite här och där så man ser innehållet också så kan man variera motiv i sitt stilleben efter dagsformen:) (och använd gärna ett stöd så de kommer upp lite)

.

.

.

Heeeej Tisdag!

.

.

.

.

Är det fettisdag idag??? Eller är det senare kanske. Sugen på semlor är man ju hur som helst (när är man inte det;) och kanske slinker jag förbi Systrarna nere på stan. Ska precis ner och shoppa lite nya bad och mjukiskläder för imorgon åker vi iväg på mysigt spa ett par dagar jag och skatterna och det ska verkligen bli huuur skööönt som helst. Ska bara softa och bada och äta gott och spa och mysa tillsammans. Vart vi ska? Det får ni se:)

.

.

.

Ha nue n fab tisdag så kikar jag in till er snart igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

46 kommentarer till “EN SÅ FIN LJUSSTAKE & BOKTIPS

  1. Hej! För alla som undrar har jag precis pratat m Öbergs i Västerås! Ljusstakarna heter Chunk o märket heter Menu!! Tack för tipset, Petra! Jättesnygga! Synd man inte bor lite närmre, Öbergs var jättetrevliga o de verkar ha fina saker!! Kram Lisa S i H-viken ps nu har jag också köpt ett läppstift i korall!! Tack för d tipset också

  2. Åh ha en underbar SPA-vistelse! Älskar SPA och den atmosfären. Kul o se vart det bär hän! Kika in min blogg för dagliga tips inom hälsa, mode, träning, resor, recept o massa annat.

  3. Om jag inte hade varit så ivrig att skicka min kommentar så hade jag sett att det blivit besvarat, med månfaldt 😛
    Hursom så är staken sååå fin och har sneglat på den både en och 7 gånger, men det är ju så när man inte kan kika på något irl så blir det inte liiika som om man hade haft den i sin hand och fått klämma och känna.
    Bild gör ofta inte en riktigt fin produkt rättvisa.
    men den är fin, det är den 🙂

  4. Hej,
    Jag undrar vad det var för märke på Zebratapeten? Jag såg den också i Sköna Hem, den är superfin och jag tänkte ha den i min dotters rum 🙂
    Tack!

  5. Jättefin ljusstake 🙂 Låter superhärligt med spa tillsammans med ungarna 🙂 Hoppas ni får det riktigt mysigt och skönt..

  6. Mysigt med Spa…Kanske falkeberg, Loka, post eller det japanska i sthlm??=) Men det är klart, det kanske inte är så ”barnvänligt” Hur som helst NJUT!!

  7. På tal om det tjusiga sidbordet från IKEA. Vad heter det? Lyckas inte att hitta det på¨deras hemsida.
    Tack på förhand.

  8. Såå fint! Zebratapeter hade jag precis beställt hem ett prov på från England när du visade dem på din blogg! Och jag som trodde jag var lite före där:)
    Kan du inte berätta lite om din senaste ansiktsbehandling? Jag vet att det är kontroversiellt, men jag uppskattar verkligen dina tips. Har själv gjort lite botox i argrynkan några år, och testat lite diskret m filers, men vill göra lite mer omfattande insats. Kan man se lite yngre och fräschare ut ett tag till så gärna för mig ( strax över 40 år)! Kram Mia

  9. Jag förstår att människor måste få vara lediga och göra saker med sin familj. Försöker jag också göra. Jag behöver inte dokumentera eller dela detta med massa människor eftersom jag inte driver en framgångsrik blogg. Men kan ju tycka att om man nu driver en blogg där man blivit nominerad och som vi läsare förväntas rösta på..att man bloggar lite mer, att man delar med sig lite till, att man svarar på frågor, att man kanske skojjar lite med sina läsare i kommentarsfältet, att man delar med sig liiite mer. Nu tycker jag att det är total bloggtorka här inne. Inga intressanta inlägg. Jag la min röst på denna blogg men kan tycka nu i efterhand att det var rätt fel egentligen. Det är väldigt få inlägg nu och det är verkligen få kommentarer från läsare. Inget personligt som man kan skratta åt. Detta går inte i längden så jag tackar för mig och slopar denna blogg då det inte finns något personligt, humoristiskt eller ens intresse för sina läsare längre. Blir man nominerad och fiskar efter röster så får man nog bjuda lite mer på sig själv.. Andra bloggare gör det ju…hela tiden. Tror att många fler än mig känner det samma men många vågar inte skriva det. Tack o Hej..o min röst ligger kvar på HOPF.

      1. Nä män se där..Helena har vaknat 🙂 Dig ser man aldrig annars. ”pop up Helena”. ”Enradiga Helena” ?? Ja vet inte vad du ska kallas… för något eget kommer du aldrig med. Gud så tråkigt att alltid vara en ”medhållare” eller en ”försvarare” åt människor som förmodligen INTE behöver ditt försvar.

        1. GIKA. Gud så tråkigt att alltid vara en ”en som ständigt klaaaagar” eller en ”som alltid ifrågasätter” åt människor som förmodligen INTE behöver höra ditt eviga tjat.
          Utöva din STÄNDIGA ilska och frustration på ”alla dina femtioelva personer hemma istället!!!
          Du verkar verkligen må PYTON!

  10. Här är bloggtorka och det har det varit länge ..av mig blir det inga röster jag har större krav på en bloggare som jag vill följa och betygsätta…..

    1. Gött där Anna.. Du kanske också har upptäckt det viktiga i att behålla sina läsare? Finns så många bra bloggar man kan följa där alla får komma till tals och där taket är högt. Blir så mkt roligare då. Tänk dig själv hur Swebus ”målar” om sina bussar och skeppar iväg en jäkla massa kärringar på en tripp (till Ullared som man knappt vågar nämna här inne) o stuvar in dem på ett hotell och bokar upp hela Harrys för festligheter. Och där man också pga den goda stämningen samlar in hur mkt pengar som helst till ett barnhem i en annan del av världen. DÄR har vi bloggare som värnar om sina följare. Har jag fel ??? Tror inte det. Älskade denna blogg men tyvärr försvann kärleken pga flera saker här inne..

    2. anna. så himla bra att fler vågar stå för vad de tycker 🙂 Bloggen är skitfin o jag älskar inredningen. Men för att behålla rösterna och läsarna behövs liiiite mer. Bloggvärlden är stor och det poppar upp nya hela tiden. Tappar man greppet…tja då är det snart över. Har en dotter som lever gott på enbart sin blogg ( den innehåller både mode, inredning och väldigt mycket fin text). Hon är också nominerad fast i en annan kategori. Hennes motto är: Svara på läsarnas frågor eller uppmärksamma dem i alla fall 🙂 Svårare än så behöver det inte vara…när man får sin lön från sin egen blogg. Kram 🙂

    1. Kanske för att vi förväntar oss liiite mer av en blogg som är nominerad..och kanske för att vi har en förhoppning om att nya inlägg kommer upp. Därför går vi in här o kollar vet du. Jag har röstat på den här bloggen och kan då tycka att den bör leva upp till att förtjäna fortsatt röstande…typ. Frågor på det???

  11. Kjære dere som elsker å hoppe på Petra, og klage. Jeg fatter ikke hvorfor dere i det hele tatt
    fortsetter å lese den? For så å klage?
    Kos dere på spa Petra!

  12. Har ju sett att du Gika läst den här bloggen innan den blev nominerad och att du verkar gilla den…så varför rösta om du inte är nöjd med den….kanske dax att sluta titta in här? Marie

    1. Precis Marie. Där har du helt rätt. Var ju nöjd med den (älskade den)… Men du vet att man kan ändra sig när saker uppdagas 🙂 Har inget illa att säga om denna blogg mer än att det är för få inlägg och” jättemycketförfå” respons till läsarnas kommentarer och frågor. Vet att jag inte är ensam om att tycka så. Blir man nominerad så borde också kraven öka..liiiite. Annars är folk väldigt flata i vad de tycker ( eller visar vad de tycker). Kolla bara på andra bloggar så får du se..där är varmt med trevliga kommentarer. Vad beror det på tro??

  13. Kan ju va sant med det du säger Gika ang respons….nu är ju jag den som aldrig ställer frågor. Jag kommer i alla fall fortsätta att läsa Petras blogg för att jag gillar den. Marie

  14. Om jag inte minns fel så är det inte bloggen som helhet som blivit nominerad utan bästa förälder. Av mig blir det ingen röst för om P. är en bra förälder elle ej har jag ingen aning om. Jag håler med Gika det hon skriver, men jag fortsätter att tita in för kommentarerna roar, det är som en fanclub.

    1. Där har du nog rätt Ib.. fattade att nomineringen var typ föräldrarblogg ( eller nåt). Men för mig var detta en livsstil och inredningsblogg ( som P själv skriver..om sig själv) när jag först hittade hit ( och blev kär). Marknadsföringen borde kanske ändras för den här bloggen nu..vad vet jag? Det som jag reagerat över här inne är att man inte får tycka annat än ”gilla” för då blir man påhoppad ( särskilt av sådana som aldrig kommenterar annars liksom). Jag har en dotter som driver en av sveriges största bloggar..och aldrig att man ser denna ”ilska” bland läsarna. Taket måste ju få vara högt annars är det ju ingen ide att driva en blogg där kommentarerna sakta men säkert avtar. Kram 🙂

  15. Tycker att denna blogg är trevlig, den ger inspiration och glädje..
    Tack för det Du ger och delar med Dig utav Petra !
    K r a m : )

  16. Nu är det ju så att Petra själv, ursäktar sig… för att hon just inte hinner, gå in här så ofta! Och driver man blogg, så uppdaterar man inte så ofta (av olika orsaker) så får det biverkningar, tänk om tex. tidningen Lantliv inte kom ut en månad , vad händer då????
    Detta är same same Petra har väl inte bloggen bara för att gulla med oss, utan det är en del av hennes försörjning , undrar vad dom som betalar för reklamen här inne säger? det är klart att denna blogg är trevlig och bra på massa olika sätt… men Petra själv, ursäktar sig ju att hon inte alltid hinner, och det är väl OK, men det får ju vara måtta på det med, hinner man inte så kanske man inte ska driva en blogg . Jag har följt denna blogg sedan det började, och fastnade här direkt men har en lång tid varit besviken istället, och detta är min personliga syn och jag står för den.

    1. De som betalar annonser på Hofp intresserar sig inte för om jag har skrivit om spa eller om jag skrivit om kvällens middag. De intresserar sig inte för om jag inte har uppdaterat på en dag utan de intresserar sig för hur många unika besökare jag har/dag.
      P

  17. En sak till!! Vi läsare av denna blogg har varit med att bygga upp denna framgångsrika blogg, Genom att klicka in här! så har vi bidragit till detta, och då får man ställa lite krav anser jag:)
    Dessutom att skylla på att man åker till Stockholm och shoppar loss och att sedan inte hinna blogga, och för att! nu åker jag på spa med barnen,, handen på hjärtat hur många har råd att ta ledigt ens på sportlovet och att ta med barnen på spa????? detta är inte hållbart i längden…..

    1. Hej Kaisa,
      Du har flitigt kommenterat att du tycker jag har bloggtorka
      ”Här är bloggtorka och det har det varit länge ..av mig blir det inga röster jag har större krav på en bloggare som jag vill följa och betygsätta…..
      ”Fattar inte varför jag ens bryr mig att klicka in här längre,,, har ju länge konstaterat ens viss bloggtorka här ……”
      ”Senaste tiden har jag känt lite bloggtorka här, hoppas det var fel, men känner ändå , att det inte är riktigt samma glöd här inne, som då för många år sedan, jag började hänga här”
      Och nu skriver du att du tycker du kan ställa krav på mig som bloggare. Det kan du inte göra och du kan inte ställa krav på någon annan bloggerska heller. Du kan bara ställa krav när du köper en produkt eller en tjänst där du förväntas få det du betalar för. En blogg är ingen produkt eller tjänst du köpt utan en dagbok på nätet som drivs av privatpersoner och Hofp har jag skapat helt själv och där skriver jag för att jag tycker det är roligt och för att jag är bra på det. Ja, jag tjänar pengar på Hofp men det har jag givetvis inte alltid gjort gjort, det tog nog några år innan den genererade i intäkter. Jag har inte fått bloggen slängd på mig eller låtit några andra bygga upp den utan allt har jag gjort själv ochmin blogg har, bland 10 000-tals andra, blivit mycket populär för att jag helt enkelt gjort ett bra jobb. Jag har velat att den ska vara en vänlig härlig rolig och inspierande oas där man kan koppla av en stund och känna feelgood och den har blivit en av Sveriges största bloggar just för att jag ansträngt mig och för att jag följer en röd tråd. Det är inredning, vardagsliv, mat, barn, lyx, spa och mode i en blandning.
      Jag har massor med fantastiska läsare och det är jag mycket mycket tacksam över. Jag är otroligt tacksam över att snällt som skrivs och det peppar mig!
      P

      1. Vilket härligt rakt svar! Utan att bli det minsta otrevligt.
        Mina röster får du. Helt enkelt för att jag tycker att du gör ett fantastiskt bra jobb med din blogg. Nej, den uppdateras inte konstant men jag tror faktiskt inte heller att den skulle ge lika mycket ”feelgood” om det fanns ett krav på minst två eller tre inlägg per dag. Jag tycker faktiskt att det är fantastiskt att du lyckats hålla dig till din röda tråd under alla de här åren (jag har inte varit med från början, men läst bloggen åtminstone i 3-4 år).

  18. Jag gillar er Gika och Anna, raka och har egna åsikter. Varför berätta för läsarna att man åker på spa med barnen, åker och shoppar i Stockholm, nyårsresa till Båstad mm. det har väl läsarna inget intresse av att veta.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg