I VÄNTAN PÅ GRANEN

8g1b6773-9
.

Häromdagen kom H hem med denna helt magiska julbukett! Hade bett honom om köpa en lite spretig maffig variant och yes det gjorde han:) Brukar inte ha rött hemma på julen – inte ens i snittisarna – men riktigt djupröda amaryllisar är ju faktiskt bara så vackert och mycket jullyxigt (däremot går typiska julstjärnor och röda rosor tvärbort) Riktigt snyggt ju med det där mörkröda till det grå-blå-gröna..

.

.8g1b6778-4

.

Så nu står den där och är blickfång i vardagsrummet innan granen gör entré! Den ska köpas ikväll och kanske flytta in imorgon men inte kläs förrän dan före dan. Eller ev dan före den dan på sin höjd. Tradition här hemma och den håller jag hårt i:)

.

.

Nu ska jag gå ner och kika till min sjuka femtonåring här  – ”kul jul liksom” som man brukade säga, när man var ung och ironisk, med alla tiders mest förkylda december.. Känner nog att det är liite mycket nu med dessa eviga krassligheter, fyra julstissiga barn varav en extra pigg bebis, massa jobb i hög, sedvanlig släktjul här hemma om bara fyra dagar(!) julklappar som inte än är fixade, väntande tur till Ica Maxi för storamegajulhandlingen och annat som jag inte ens orkar nämna. Bara att ta ett djupt andetag – som sagt det blir ju jul hur som helst! I  n t e stressa! (Kanske någon som har en resa till exemplevis St Barts över helgerna? Som den vill skänka bort?:)

.

Ha nu en fin fortsättning på dagen!

.

KRAM

.

.

11 kommentarer till “I VÄNTAN PÅ GRANEN

  1. Andas! Vi har också varit sjuka och kände förra veckan samma känsla. Allt stannade av och det var julklappsfix och annat som skulle hinnas med. Har dock landat i att skippa många saker istället för att stressa, stress hör liksom inte julen till för mig. Krya på familjen:)

  2. Härlig bukett, rött är ju verkligen sååå fint och det känns som att många kör på mer klassisk rött & grönt i år, väldigt fint. Men man blir ju lite nervis av tanken på att köpa blommor till dig haha, hoppas dina nära känner dig så pass väl att det inga röda rosor & julstjärnor blir 😉

    Ha nu en riktigt go jul, och stressa inte, det är ju inte klappar som är viktigast utan att man är tillsammans. Eller hur!
    Kram

  3. Suck ja… No stress här inte och inledde ju julveckan med vab. Superkrasslig lillebror.. Men vad gör man?! Det blir jul ändå… (Och tackålov webbshoppar och hemleverans till dörren när det inte blev som jag planerat…)

    Varför går julstjärnor och röda rosor bort? *nyfiken*…
    är inte heller mycket för det röda, men just mörkröda julstjärnor gillar jag denna veckan 😉

    Hoppas du hinner med alla bestyr!
    Kram!!!

    1. Haha ja det kan man ju undra! Julstjärnor har jag aldrig gillat. De är giftiga och tråkiga och blir lite ”stå i rad på offentlig inrättning på 80-talet” för mig. Röda rosor är istället ”blommor från uppvaktande kavaljerer på 90-talet som man sen hängde på tork” och aldrig någonsin julblommor.

      Nu vet du!:)

      Kram och krya på lillebror

      1. Haha 😉 du är ju för go! Vilket fantastisk svar!
        Hahaha, då vet jag! 🙂
        Tänk vad vi gillar olika, och hur minnen och upplevelser kan få en att gilla/dissa saker!
        Ja tack, fortfarande hög feber och hosta men det ger väl sig! Vi myser inne!
        Ha fin danföredanföredanföredanföredopparedagen! Kram

  4. I denna familjen har kräksjuka vandrat sedan i lördags. Just nu känns det inte som det blir någon stor julsläktmiddag här på lördag. Men julklapparna är köpta iaf!

  5. Varför måste du till Maxi och handla? Hemköp har börjar med hemleveranser och priserna är väl desamma som i butik förutom hemlevaranskostnaden. Finns ju Mathem.se och Mat.se också även om de är lite dyrare. Folk är helt galna så här års! Skulle inte få för mig att ge mig ut i butikerna. 😀 Jag var och handlade idag med min dotter folk vägrade flytta sig för vagnen trots flera ”ursäkta”.

  6. Samma här, brukar inta ha röda amaryllis men i år har de fått komma in och göra de vita sällskap. De är magnifika och passar ju verkligen perfekt i Dagg med lite gröna kvistar till. Stiligt.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg