LITE INDISK STREET FOOD


.

.

Namaste!

.

.

Häromdagen fick jag hem en påse som innehöll lite olika nya spännande Street Foodingredienser från Santa Maria! (Ni vet väl att Santa Maria var de som en gång införde den populära tex-mexen i Sverige:) Det är nytt koncept av olika recept och smaker från världens gator som själv man kan laga snabbt och enkelt hemma i sitt eget kök. Jag provade att göra den indiska och nyttiga Street Foodrätten Pulled Salmon Wraps och jag tänkte visa er i några steg nedan hur snabbt och enkelt det var! Perfekt vardagsmat för hela familjen (Eller på helgen. Med Santa Marias produkter  kan man göra mycket mer än bara fredagsmystacosen)

.

.

.

.

Detta är de tillbehör från Santa Maria som ingick till rätten Pulled Salmon och jag började med kryddpåsen Ginger & Chili Spices. (Påsen innehåller en stekpåse + kryddor)

.

.

.

1. Ta stekpåsen och fyll den med kryddorna + 1 msk smör + 1/2 dl vatten.

.

.

.

2. Lägg i en hel laxfilé (utan skinn och ben) på ca 500 gram i påsen, gojsa runt, och lägg den sedan på en kall plåt. Stoppa därefter plåten med laxen i en 200 grader varm ugn i 20 min.

.

.

.

3. Efter 20 min är alltså din indiska lax klar och du tar då gafflar och drar lätt isär fisken (som nu doftar ljuvligt) i bitar.

.

..

.

4. Nu värmer du Chapati Bread Bombay Style enligt anvisning på paketet antingen micro eller stekpanna.

.

.

.

5. Lägg fram tillbehören till dina Pulled Salmon Wraps som är matlagningsyoghurt, bladspenat, rostade cashewnötter (mitt eget tillval – älskar nötter och crunch) och den absolut tokgoda Lemon Chutneyn ovan.

...

 

.

6. Fyll en wrap med godsakerna (ta mycket chutney!) stänk över lite färsk lime om du gillar det och njut en mycket spännande och god laxmiddag gjord på ett litet kick!

..

.

.

Här hittar du alla Santa Maria Streetfoodprodukter.

.

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

SJUK AV FÄSTING

. Inte så fräscht pics idag men det här är min mage för ett par…

JAG HJÄRTA VISBY

. Igår var vi åter i världens vackraste lilla stad! Jo det kan jag nog…

PERSPECTIVE STUDIO

. I Rute tidigare idag! . . Hallå raringar! . . Hoppas ni har det…

IGÅR BEACHEN - IDAG NÅGOT HELT ANNAT!

. Igår hade vi en alldeles ljuvlig dag här i vår lilla vik! Eller det…

ITALIENSKT PÅ GOTLAND

. Åh ännu en härlig dag här på öjn - tusen tack för den vädergudarna!…

JAG MÅR BÄTTRE NU!

. Nytt nattlinne på från DKNY som finns här. . .H Heeeej mina underbara och…

V A T T K O P P O R

. Lillebror ikväll! . . Bonsoir vänner! . . Här kommer en hälsning ifrån vår…

YES VI ÄR KVAR!

. Nyvaken liten ruffsig toddler som doftar så där sovvart, hundvalpigt och helt ljuvligt! Den…

SVERIGE VANN! LOLO ÄR HÄR!

. Kvällens älskling och kvällens middag - nygbakta lyxpizzor från Rute! Så himla goda (min…

LEVA LIVET PÅ FÅRÖ

, Bonsoir vänner! . Åh idag är det ju ingen riktig sån där tippelitop dag.…

NU HEJAR VI!

. Idag är det FOTBOLL som gäller här i huset vid havet! Sverige ska spela…

BUNGENÄS

. Heeej nya semestervecka! . Dagarna tuffar på här på öjn och nu har vi…

GLAD MIDSOMMAR!

. Jag idag! . . Kikar in en snabbis här mellan dukning och stångklädning! Bara…

MIDSOMMAR 2018

. Igår var det åter dags för min paps att hissa flaggan och kratta gården…

7 thoughts on “LITE INDISK STREET FOOD

  1. Hej
    Kanske lite trög men måste ändå fråga 😉
    Är det en stekpåse? Eller man tar ut den marinerade laxen och lägger på plåten?
    Såg gott och fräscht ut 🙂

Comments are closed.