LITE INDISK STREET FOOD


.

.

Namaste!

.

.

Häromdagen fick jag hem en påse som innehöll lite olika nya spännande Street Foodingredienser från Santa Maria! (Ni vet väl att Santa Maria var de som en gång införde den populära tex-mexen i Sverige:) Det är nytt koncept av olika recept och smaker från världens gator som själv man kan laga snabbt och enkelt hemma i sitt eget kök. Jag provade att göra den indiska och nyttiga Street Foodrätten Pulled Salmon Wraps och jag tänkte visa er i några steg nedan hur snabbt och enkelt det var! Perfekt vardagsmat för hela familjen (Eller på helgen. Med Santa Marias produkter  kan man göra mycket mer än bara fredagsmystacosen)

.

.

.

.

Detta är de tillbehör från Santa Maria som ingick till rätten Pulled Salmon och jag började med kryddpåsen Ginger & Chili Spices. (Påsen innehåller en stekpåse + kryddor)

.

.

.

1. Ta stekpåsen och fyll den med kryddorna + 1 msk smör + 1/2 dl vatten.

.

.

.

2. Lägg i en hel laxfilé (utan skinn och ben) på ca 500 gram i påsen, gojsa runt, och lägg den sedan på en kall plåt. Stoppa därefter plåten med laxen i en 200 grader varm ugn i 20 min.

.

.

.

3. Efter 20 min är alltså din indiska lax klar och du tar då gafflar och drar lätt isär fisken (som nu doftar ljuvligt) i bitar.

.

..

.

4. Nu värmer du Chapati Bread Bombay Style enligt anvisning på paketet antingen micro eller stekpanna.

.

.

.

5. Lägg fram tillbehören till dina Pulled Salmon Wraps som är matlagningsyoghurt, bladspenat, rostade cashewnötter (mitt eget tillval – älskar nötter och crunch) och den absolut tokgoda Lemon Chutneyn ovan.

...

 

.

6. Fyll en wrap med godsakerna (ta mycket chutney!) stänk över lite färsk lime om du gillar det och njut en mycket spännande och god laxmiddag gjord på ett litet kick!

..

.

.

Här hittar du alla Santa Maria Streetfoodprodukter.

.

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “LITE INDISK STREET FOOD

  1. Hej
    Kanske lite trög men måste ändå fråga 😉
    Är det en stekpåse? Eller man tar ut den marinerade laxen och lägger på plåten?
    Såg gott och fräscht ut 🙂

Comments are closed.